Партнер рубрики Події

На Тернопільщині загинула жінка під час паління сухої трави

На Тернопільщині загинула жінка під час паління сухої трави

Паління сміття та сухої рослинності призвело до загибелі жінки

5 вересня о 16:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в с. Великі Чорнокінці Колиндянської територіальної громади Чортківського району. На території власної присадибної ділянки під час спалювання сміття та сухої рослинності виникла пожежа, внаслідок якої загинула власниця господарства, громадянка 1943 року народження. Вогнем знищено одяг загиблої та суха рослинність на площі 20 м кв. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Пожежа самоліквідувалася, пожежно-рятувальні підрозділи для гасіння пожежі не викликались, повідомляє Головне Укправління ДСНС України в Тернопільській області.

Працівники поліції нагадують мешканцям міста та області не спалювати сухостій ні на городах, ні на полях. Часто-густо полум'я через вітер поширюється на інші земельні ділянки і навіть будівлі. Якщо вам заважає суха трава чи листя, то закопайте усе в яму для перегнивання.

Пам'ятайте, вогонь знищує не лише ґрунт та живу природу, але разом з димом у повітря, а потім і в легені людини потрапляють важкі метали, що провокують загострення хронічних хвороб та виникнення нових (в тому числі й онкологічних) захворювань.

Відео дня

Нагадаємо, паліям трави загрожує й покарання згідно адміністративного та кримінального кодексів України, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Довідка: 

Якщо ви помітили факти спалювання сухої рослинності чи інші порушення природоохоронного законодавства на території Тернопільської громади, просимо повідомляти муніципальну інспекцію за номерами телефонів: +38 (073) 015 1481 (Viber), +38 (067) 4473186, +38 (067) 447 3278.

Читайте також: Під час спалювання трави загинув заєць: палій з Тернопільщини сплатить 8000 штрафу

Перестаньте палити землю, це є кому робити і без вас! На Тернопільщині знищили майже 775 га

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Володимир Степанович

    медаль Дарвіна їй!
  • Lyubov Moskalova

    Нема Мозгів
  • Валентина Вівчар

    Шкода людей...Це вже не перший випадок.Ігнорують,і вже  нажаль,запізно.

    Anatoly Vivchar reply Валентина Вівчар

    Валентина Вівчар ігнорують і отримують результат, все нормально... Треба ще декілька поколінь, щоб щось зрозуміли (при умові, що будуть вчитись)
  • Ліля Покиданець

    Другий раз не буде палила

keyboard_arrow_up