Партнер рубрики Події

На Тернопільщині замерзли водоспади (ФОТО. ВІДЕО)

На Тернопільщині замерзли водоспади (ФОТО. ВІДЕО)

Дивіться, як виглядає тепер Джуриснський водоспад і водоспад «Дівочі сльози».

Фото замерзлих водоспадів Дністровського каньйону опублікував  Національний природний парк «Дністровський каньйон».

— Особливої краси взимку набувають замерзлі водоспади: Джуринський водоспад (найвищий водоспад рівнинної частини України) та травертиновий водоспад «Дівочі сльози» в урочищі Пустельня, — йдеться у повідомленні.

Учасник групи  НПП "Дністровський каньйон" Group Петро Площанський розповідає, що на території Національного природного парку «Дністро́вський каньйо́н» землями Ниркова, Нагорян та Устечка, мальовничою каньйоноподібною долиною до Дністра добігає невеличка річка Джурин.

Відео дня

Взимку основне живлення річки залишається – джерельне. Теплі джерельні води не дають морозам відразу скувати всю річку.

Вкриваються кригою спочатку місця тихої течії, де немає прибережних джерел. На перекатах та водоспадах вода не відразу замерзає, але розкидає багато бризок, які швидко промерзають, утворюючи різні візерунки, чудернацькі льодові фігури.

Особливо привабливий взимку Червоногородський (Джуринський) водоспад. Спадання води через перешкоди химерних льодових утворень дає можливість споглядати всю велич природи. Шум водоспаду підтверджує його силу

Нагадаємо, на Тернопільщині цими днями морози сягають до -15 градусів. Уже із пятниці, 10 лютого, температура підвищиться. Вночі ще обіцяють до -12, а вдень уже буде 0. Тож насолоджуйтеся чарівними фотографіями.

Довідка

Націона́льний приро́дний парк «Дністро́вський каньйо́н» — природоохоронна територія в Україні в межах колишніх Борщівського, Заліщицького, Бучацького та Монастириського районів Тернопільської області. Парк створений з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів лісостепової зони в районі середньої течії річки Дністер.

Читайте також

Тернопіль, який хочеться запам'ятати. Атмосферні фото засніженого міста

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up