Партнер рубрики Події

Тернопіль, який хочеться запам'ятати. Атмосферні фото засніженого міста

Тернопіль, який хочеться запам'ятати. Атмосферні фото засніженого міста
  • Вже майже тиждень у Тернополі морозно та сніжно. Одні нарікають на холод, а інші – беруть санчата, фотоапарати, каву і просто насолоджуються зимовою красою.
  • Якщо ви думаєте, що для прогулянок зараз не час, то помиляєтеся. Адже тільки подивіться, яке файне наше місто взимку.

У період холодів Тернопіль, його двори та вулиці перетворюються у справжню казку. Снігом прикрашені всі дерева, особливої атмосфери місту надають засніжені ялинки. Одразу виникає асоціація з Різдвом та іншими святами, що вже минули. Будинки вкриті білими шубами, на бруківці блищить паморозь.

Відео дня

Здається, що центр міста завмер в очікуванні весни. Атракціони майже не працюють, фонтани та пам’ятники покриваються снігом, а тернополяни біжать засніженими стежками, аби скоріше зігрітися від холоду.

Набережна Ставу прекрасна у будь-яку пору року, але взимку ця краса ніби подвоюється. Блакитне небо з білими хмаринками, засніжені ялинки, дороги та тротуари.

Озеро вкрила міцна крига, тож наші місцеві не втрачають можливості порибалити. Вони з вудочками та стільчиками готові просидіти на кризі цілий день. Тут і повітря свіже, і можна вловити собі смачну вечерю. 

Засніжені пагорби ідеально підійдуть для зимових дитячих розваг. Беріть санчата, дітей і гайда покращувати настрій.

А якщо прийти до Ставу ввечері, то саме тут можна насолодитися помаранчевими, рожевими заходами сонця. І звичайно ж, наробити купа гарних фото.

Також обов’язково загляніть у парк «Сопільче». Ви його точно не пропустите, адже там майорить величезний Державний Прапор України. Є місточки, річка, тварини та гарна природа – вам точно сподобається.

Що кажуть синоптики?

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, протягом трьох днів в нашому регіоні погоду визначатиме антициклон з центром над Західною Україною. З дев’ятого по 11 лютого в місті та області буде хмарно з проясненнями, проте без істотних опадів.

10 лютого учасникам дорожнього руху варто бути обережними, адже зранку-ввечері дороги та тротуари покриває ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 7 – 12 градусів морозу, вдень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

А ось 11 лютого буде хмарно, вночі без істотних опадів. Вдень невеликий мокрий сніг. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 2 – 7 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Тож, попри все бажання скоріше скинути з себе кожухи та перевдягнутися у легший одяг, краще не поспішати. У лютому зима ще неодноразово про себе нагадає.

 

Читайте також:

Чарівний зимовий Тернопіль очима містян: ТОП-10 фото, опублікованих в Instagram (ПІДБІРКА)

Льодянки по 70 гривень, а санчата до 4000: скільки коштують речі для дитячих розваг на снігу

Доступне житло для молоді: як тернополянам отримати кредит під 7%

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up