Партнер рубрики Події

На випадок повторної атаки росіян: як віднині працюватиме громадський транспорт у нашому місті

На випадок повторної атаки росіян: як віднині працюватиме громадський транспорт у нашому місті
  • Раніше у Тернополі був дозволений рух громадського транспорту під час тривоги.
  • Коли звучав сигнал про ймовірну повітряну загрозу, автобуси та тролейбуси могли продовжувати поїздку відповідно до свого маршруту.
  • Чи змінилось щось у роботі громадського транспорту після ранкового ворожого обстрілу 10 жовтня? Ми дізнались, як він тепер працюватиме та що потрібно знати тернополянам.

За роз’ясненнями наша журналістка звернулась до речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич. Вона наголосила, що сьогодні під час масштабної тривоги рух транспорту зупинили абсолютно на всіх маршрутах.

Нагадаємо, що 1 червня у Тернополі дозволили їздити маршруткам та тролейбусам навіть тоді, коли лунає сигнал про загрозу. Таке рішення прийняли на нараді спільно з начальником управління транспортних мереж та зв’язку Олегом Вітруком.

Посадовці запропонували людям наступний алгоритм дій: на момент тривоги рух транспорту призупиняють, водії пропонують охочим пасажирам вийти з салону, щоб пройти в найближче укриття, а ті, хто не має бажання цього робити, мають повне право їдуть далі до пункту призначення.

Відео дня

– Віднині у разі масштабних загроз ракетного удару (як ті, що були вранці) громадський транспорт зупинятиметься повністю. Пасажири та водії повинні будуть перейти в безпечні місця, – повідомила нам пані Мар’яна.

Натомість голова Тернопільської ОВА Володимир Труш під час свого брифінгу додав, що наразі комунальний транспорт міста діє у повноцінному режимі, а його рух відновлено на всіх напрямках. Цей факт підтвердила також Мар’яна Зварич.

– Транспорт працює в звичному режимі, – написала речниця міської ради.

А що ви про це думаєте? Чи варто їздити транспорту під час тривоги?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач16

    Чому заправки світять цілу ніч як місто вимкнене  це що щоб ворог знав куда бити

    Володимир Козін reply Читач16

    Все вірно, ворог із Каспійсього моря бачить вогонь на заправці в Тернополі і по ній буде вночі звідти пускати ракету

    Читач75 reply Читач16

    От дурне, тебе привчили виключати світло, щоб було що продавати за кордон!

keyboard_arrow_up