Партнер рубрики Події

На вулиці Сагайдачного відкрили стелу, присвячену Героям: фоторепортаж

На вулиці Сагайдачного відкрили стелу, присвячену Героям: фоторепортаж
  • У центрі Тернополя 28 серпня відкрили арт-конструкцію «Дякуємо Вам Герої!».
  • На презентацію прийшли десятки містян, а також батьки полеглих захисників.
  • Як виглядає нова конструкція та як відбувалось дійство – розповідаємо.

Високий циліндричний об’єкт на постаменті встановили на вулиці Гетьмана Сагайдачного – неподалік пам’ятника Івану Франку, ще у суботу, 26 серпня. Його одразу обмотали синьою тканиною і перев’язали жовтою стрічкою, тож побачити, що всередині, було неможливо.

Одним із останніх заходів у День міста, 28 серпня, стало урочисте відкриття цієї тематичної стели у центрі Тернополя. Захід розпочався о 20 годині і на нього зібрався цілий натовп. 

Відео дня

Арт-конструкцію, як зазначила ведуча, встановили, аби подякувати наших Героям, які загинули під час повномасштабної війни, їхнім батькам, дружинам та дітям. Це символічний об’єкт, проходячи повз якого люди зупинятимуться на мить і згадуватимуть ціну свободи та омріяної Перемоги.

Дійство традиційно стартувало хвилиною мовчання у пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу Україну. А далі відкрили постамент начальниця управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради Світлана Козелко; Заслужений діяч мистецтв України, письменник і громадський діяч Олег Герман; волонтер, Заслужений майстер народної творчості, іконописець Володимир Шерстій; майстриня, колекціонерка старовинних українських рушників Тетяна Головань; волонтер, голова громадської організації «Схід та Захід єдині назавжди» Володимир Конько.

На презентацію конструкції завітали рідні загиблих Героїв.

На арт-конструкції закарбовані слова вдячності українським Воїнам: за незламність, відвагу, нескореність, сміливість, самопожертву, мужність, за волю України, за звільнені території, за кожен прожитий день, за дитячий сміх, за непохитну віру, за те, що вони завжди поруч тощо. Зі сторони Катедри зображений збірний образ Захисника. Конструкція підсвічується у темну пору доби.

До присутніх звернувся письменник Олег Герман. Він сказав, що ця стела буде нагадувати кожному про завтрашній день, до якого нам треба прямувати. Вона – про світло в душі і світло надії.

З піснею «Перемога за нами» виступив фіналіст 12-го сезону «Голосу країни» Павло Тютюнник.

 

Читайте також:

Мистецтво просто неба: ми побували на арт-просторі у Тернополі до Дня міста

Як нагороджували кращих тернополян до Дня міста: дивіться фото

Розмальовані військові артефакти, картини та прапори: в Українському домі відкрили виставку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sonia Oleksa

    Не забудемо Героїв, не пробачимо ворогів.
    Вічний спокій та шана у віках всім, хто поклав своє життя у визвольній московитсько-українській війні

keyboard_arrow_up