Партнер рубрики Події

Мистецтво просто неба: ми побували на арт-просторі у Тернополі до Дня міста

Мистецтво просто неба: ми побували на арт-просторі у Тернополі до Дня міста
  • У парку імені Т. Шевченка організували мистецький арт-простір «Територія творчості».
  • Для дітей-переселенців тут проводять майстер-клас з малювання, а всі охочі можуть розфарбувати гільзу чи тубус під наставництвом тернопільських студентів-дизайнерів.

Цікаве дійство з нагоди Дня міста Тернополя влаштували біля перголи на вході до парку імені Тараса Шевченка. Перехожі можуть переглянути виставку картин «Тобі, Тернопіль».

Це 10 полотен, на яких зображені різні популярні куточки нашого міста: Тернопільський замок, Церква Різдва Христового, Драмтеатр, Тристоронній годинник, арка на вулиці Валовій, Набережна, Надставна церква тощо. Авторами картин є вчителі та учні художньої школи імені М. Бойчука.

Відео дня

Також тут проводять майстер-клас для внутрішньо переміщених осіб, каже директор Сергій Музика.

– Викладач школи Петро Рак навчає малюванню 10 дітей-переселенців. Вони зображають краєвид. Ми підготували мольберти, планшети, папір і олівці, тобто все, що треба, аби маленькі українці навчилися чомусь новому. Потім малюнки малеча забере додому. На кожному з них пан Петро залишить підпис. Діти отримають невеличку згадку про перебування у нашому місті, – додав він.

Долучилась до арт-простору й тернопільська викладачка і волонтерка Лілія Войцеховська. Під її керівництвом, за допомогою студентів-дизайнерів Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка і Тернопільського кооперативного фахового коледжу, всі охочі можуть долучитись до розпису використаних гільз і тубусів. Можна поглянути й на вже готові вироби.

– Ми – мистецький рух West Gard Art і працюємо на Перемогу. Всі гільзи розмальовуємо і передаємо у громадську організацію «Країна рівності і правди». В подальшому їх реалізують за кордоном, а виручені кошти йдуть на закупівлю дронів та іншої потрібної техніки для аеророзвідки ЗСУ. Це друга «вилазка» з майстер-класом. Першу ми провели у парку Здоров’я, – говорить жінка.

 

Читайте також:

Вихованці студії танцю влаштували свято на Набережній, аби зібрати кошти для ЗСУ: фоторепортаж

«Цьогоріч бажання у кожного одне»: як тернополяни вітають з Днем міста (ОПИТУВАННЯ)

Як добре Ви знаєте Тернопіль? Тест до Дня міста від «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up