Партнер рубрики Події

На Яремчука через суперечки мешканців знову зупинили ремонт прибудинкової території

На Яремчука через суперечки мешканців знову зупинили ремонт прибудинкової території
  • На вулиці Назарія Яремчука біля будинку №25 більше року не можуть завершити ремонтні роботи проїжджої частини. 1 липня роботи продовжили, але зараз їх знову призупинили. 
  • Деякі мешканці вважають, що ремонтні роботи затягнулися через недбальство підрядників та влади, однак у міській владі запевняють, що ремонтні роботи довелося відкладати через суперечки мешканців між собою.

Як ми писали раніше, на вулиці Назарія Яремчука біля будинку №25 розпочали вкладати бруківку, однак жителі вирішили, що для проїзду краще покласти асфальт. Після цього ремонтні роботи зупинилися. 1 липня роботи продовжили, але, мешканці не досі не дійшли згоди, тому зараз роботи призупинені. 

- Мешканці не можуть узгодити між собою план ремонтних робіт, – розповідає керівник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації ТМР Мар'яна Зварич. – Як тільки мешканці дійдуть згоди і нададуть письмову згоду на проведення робіт – підрядники повернуться до ремонту прибудинкової території.

Мешканці ж вважають, що причиною відкладання робіт є неграмотний план ремонту, через який і почалися суперечки.

Відео дня

- В нас спершу під самим будинком була дорога і два автомобіля могли нормально розминутися, – розповідає мешканка будинку Марта. – По проекту нам зробили надто вузьку проїжджу частину і облаштовують тротуар, якого в нас ніколи не було і він нам не потрібний. Ми просили, щоб дорогу розширили , але для цього по проекту хотіли зрізати каштани, а вони знаходяться на межі крутого спуску.

Також, мешканці не могли узгодити між собою саме покриття – бруківка чи асфальт. Все ж, зійшлися на бруківці, оскільки від свіжого асфальту в спеку буде сильний сморід смоли.

- Взагалі нам вже байдуже, асфальт буде чи бруківка, – каже мешканка Лілія. – Головне, щоб ремонт уже швидше завершили, бо він затягнувся більше ніж на рік.

Ремонтні роботи мешканці між собою узгодили, однак дехто знову почав протестувати проти розширення, щоб біля будинку не було місця для паркування машин. Проїжджу частину вирішили розширити, однак не в сторону каштанів, а в сторону будинку. Підрядники, які приступили до роботи 1 липня, витягли нові бордюри для розширення дороги. Їх потрібно буде замінити, оскільки старі вже не придатні до повторного використання через залишки бетону. Як тільки мешканці зможуть зібрати підписи більшості, проїжджу частину біля будинку розширять та покладуть бруківку.    

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василиса

    Мешканці праві. Маленька спокійне подвір'я. Машини не ганяють. Краще залишити ширину дороги для проїзду двох машин (тобто один ряд для парковки, другий для проїзду). Пройтись можно і по дорозі, там явно жвавого руху нема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up