Партнер рубрики Події

На заводі вибухнула газова суміш. Причина вибуху – порушення технологічного процесу

На заводі вибухнула газова суміш. Причина вибуху – порушення технологічного процесу
  • Стан чоловіка, який опинився під завалами, стабільний, він в реанімації. Чоловіка готують до операції.
  • За попередньою інформацією,  вибух стався в бетонно-формувальному цеху газопарогенератора, в результаті цього здетонувала цементно-бетонна суміш та обвалилося покриття цеху.
  • Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 271 ККУ – порушення вимог законодавства про охорону праці.

На території комбінату «Будіндустрія», в бетонно-формувальному цеху даного підприємства, відбувся вибух газової суміші, в результаті чого сталось часткове руйнування залізобетонного даху, на площі близько 576 м.кв. (24х24 м).

Про це повідомили в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, вибух стався 14 листопада на вул. Поліській у Тернополі. Проте городяни його відчули в різних частинах міста. Припускали, що почались землетрус чи війна. Журналісти «20 хвилин» перебували на місці поді та стали свідками, як з-під завалів визволяли чоловіка.  

Відео дня

Вже згодом рятувальники повідомили: під завалами бетонних конструкцій опинився 68-річний працівник цеху, який на момент вибуху займався виготовленням залізобетонних плит. Його передали медикам та госпіталізували до реанімаційного  відділення Лікарні швидкої допомоги.

  • Стан пацієнта стабільний, він отримав травми середньої важкості, - повідомив 15 грудня головний лікар Лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. – У нього струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, здавлення грудної клітки і ніг. Зараз пацієнта готують до операції.

До пошукових та аварійно-рятувальних робіт рятувальники залучили  5 одиниць техніки та 23 чоловік з числа особового складу пожежно-рятувальної служби Тернопільського гарнізону. Залучали також і кінологічний розрахунок.

- Виїздом на місце події було встановлено, що вибух відбувся внаслідок ймовірного порушення технологічного процесу, – розповідає начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Віктор Маслей.

Остаточні висновки, щодо причин та наслідків вибуху будуть прийняті після завершення детального вивчення обставин події, обстеження будівлі та проведення засідання спеціальної комісії.

За попередньою інформацією,  вибух стався в бетонно-формувальному цеху газопарогенератора, в результаті цього здетонувала цементно-бетонна суміш та обвалилося покриття цеху, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. Орієнтовно пошкоджено дах площею 800 метрів квадратних. Для пошуку людей рятувальники залучали кінологічний підрозділ.

  • Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 271 ККУ – порушення вимог законодавства про охорону праці, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Триває слідство.

Юридична довідка

Стаття 271. Порушення вимог законодавства про охорону праці

1 Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого,-
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки,-
карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дон Карлеон

    яким чином може здетонувати цементно-бетонна суміш? вона ж не вибухонебезпечна. якусь лапшу вішають чи "специ" чи автор статті.

    Anonymous reply Дон Карлеон

    Здетонувала газово-повітряна суміш, ще її називають гримучою сумішшю - природній газ-повітря в пропорції 1 до 5. Не спрацювала захисна автоматика газогенератора за допомогою якого на заводі отримують гарячу повітряно-парову суміш, якою пропарують бетонні вироби.

    Матерільні збитки? звичайно, великі, але, на щастя, без жертв. А це найголовніше. Так що легким переляком відбулись.
  • Петро Білецький

    Не переживайте так, ні один начальник не постраждає. Знайдуть цапа відбувала серед звичайних робочих і діло закрито.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up