Партнер рубрики Події

На тернопільському стадіоні нагородили кращих випускників. І без політики не обійшлося

На тернопільському стадіоні нагородили кращих випускників. І без політики не обійшлося
  • Урочистою ходою тернопільські випускники прийшли на міський стадіон 2 липня. 
  • На святі вручають золоті та срібні медалі, нагороди за найкращі вишиванки та грошові премії за успішну здачу ЗНО.
  • Хто прийшов вітати випускників і чим дивували? Та що там робили політики всеукраїнського масштабу? Ми ведемо онлан-трансляцію. 

Цього року Тернопільські загальноосвітні заклади закінчили 1520 випускників. Найкращих нагороджували золотими й срібними медалями. 

Почесними грамотами та преміями нагородили шість учнів, які здали ЗНО на максимальну суму балів. Одна учениця Вікторія Костецька отримала по 200 балів із двох предметів.

Відео дня

Видно роботу за 11 років 

 — Окрім відзнак за успіхи в навчанні, 200-бальники отримали грошові винагороди.   — каже начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. 

Самі ж випускники емоцій не стримують. Кажуть, що сьогодні побачили результат роботи за всі роки навчання. 

 — Я набрав 199 балів з англійської мови,  — каже випускник школи 17 Пановик Петро.  — Насправді готувався один вечір. Мені легко давалась англійська, я добре її розумію. Багато контенту я дивився та слухав англійською. Маю кількох іноземних друзів. Але не очікував, що зможу набрати такий високий бал.

Без політики нікуди

Свято святом, а без політики нікуди не подітися. Крім виступу місцевих представників влади, які говорили довгі промови, до випускників звернулася і Юлія Тимошенко. Якраз 2 липня вона завітала у Тернопіль. 

 

Найкращі вишиванки-2021

Уже 13 років поспіль під час свята випускного в Тернополі проводять конкурс на найкрасивіші вишиванки. Найкращих випускників, які одягають етнічний одяг на свято визначали напередодні. Проте сьогодні вони отримають грошову винагороду за перемогу. 

— Я одягнула вишиванку, адже вважаю, що потрібно показувати красу нашого національного одягу і навіть в таких особливих випадках. Для мене це дуже урочисто та святково. Сукню для мене пошили під замовлення в одному із відомих тернопільських брендів вишиванок, — каже випускниця 

Кожен з восьми нагороджених отримав премію по 1000 гривень.  

Після урочистої частини випускники відправлять на продовження святкування  ресторани. А далі — зустрічати схід сонця на Набережній. 

Редакція "20 хвилин" вітає усіх тернопільських випускників із важливим етапом у їх житті. Успіхів вам. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Igor Antoniv

    невже  баба  юля  теж  була  присутня??

keyboard_arrow_up