Партнер рубрики Події

«Народжені у вишиванці»: немовлятам в тернопільських пологових подарували вишиванки

«Народжені у вишиванці»: немовлятам в тернопільських пологових подарували вишиванки

У Тернополі відбулася акція «Народжені у вишиванці» – немовлята отримали свої перші вишиті сорочки.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді та Тернопільському перинатальному центрі «Мати і дитина»

Міський голова Сергій Надал спільно із заступником міського голови Володимиром Дідичем, заступником директора міської лікарні №2 Тетяною Пискливець та начальницею управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей міської ради Христиною Білінською привітали матерів та малюків, які народились напередодні свята у пологовому відділенні КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2». Дітям подарували вишиті дитячі сукні та сорочки.

Відео дня

Акція для новонароджених у День вишиванки відбулася і в Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» .

— Одна з наймиліших подій — роздаємо вишиванки немовлятам разом з волонтерами, які організували вишивку більш ніж 1300 розпашоночек по усій Україні, пошиття спідничок, шароварів, додали метрики для малюків, лялечки мотанки, метелики, як символ боротьби українців. Благословив вишиваночки о. Володимир Андрухів. Таку ініціативу започаткували на Донеччині у 2017 році. Щороку до неї доєднуються все більше людей, — написала у соцмережі журналістка Олена Мудра.

Під час акції в обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» роздали 50 комплектів із національним одягом для немовлят, повідомило Суспільне.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, які вишиванки подарували новонародженим малюкам на Тернопільщині у 2022 році.

 

Читайте також:

Фото дня: немовлята Тернопільщини отримали свою першу вишиванку

Як у Центрі Тернополя дефілювали у вишиванках. Шукайте себе на фото!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up