"Нащо вам той квиток": тернополяни дають готівку, а водії ігнорують валідатори. Експеримент

"Нащо вам той квиток": тернополяни дають готівку, а водії ігнорують валідатори. Експеримент
  • Журналісти “20 хвилин” влаштували експеримент.
  • Ми проїхали коло за маршрутом: вулиця Збаразька - Центральна бібліотека (вул. Руська) - Автовокзал - Міська лікарня №2 - вулиця Збаразька.
  • Спостерігали, скільки пасажирів оплачує готівкою, а скільки електронним квитком. 
  • Також зауважили, чи дають водії квитки і чи вимагають їх тернополяни. 

Ми проїхали коло маршрутками, пересідаючи з однієї до іншої через декілька зупинок. За весь час лише пенсіонери розраховувались “Соціальною карткою тернополянина”, решта оплачувала проїзд готівкою. Водії у маршрутках свідомо ігнорують валідатори, хоч у міській раді кажуть, що вони хочуть вивести готівку, аби контролювати увесь прибуток перевізників. Нагадаємо, після дводенного саботажу тернопільські перевізники вийшли на маршрути за старим тарифом – 5 грн готівкою і 4 грн з електронним квитком чи "картою тернополянина".

Розпочали наш маршрут в автобусі № 16 із зупинки "Вулиця Збаразька". У маршрутку зайшло п’ять пасажирів, і всі вони оплачували проїзд готівкою. Наступна зупинка - “Центр”: пенсіонери розраховуються карткою, а всі інші - готівкою. Водій совісно віддавав квитки на проїзд усім, але  люди їх не брали.

Відео дня

Біля “Бурячка” ми пересіли в автобус № 20. У Центрі в маршрутку зайшли восьмеро людей, усі вони розрахувалися готівкою. Водій квитки на проїзд не давав, лише одна жінка попросила віддати їй білет. Далі на маршруті - зупинка "Вулиця Шептицького" - зайшли лише пенсіонери, які оплачували соціальною карткою. На ринку кількість пасажирів суттєво збільшилась, і всі вони розрахувались готівкою. Жодного квитка водій не віддавав, але ніхто з пасажирів і не просив.

На зупинці "Автовокзал" журналістка сіла у автобус № 22. На її прохання дати квиток на проїзд водій відреагував агресивно: “Нащо вам той квиток? Що будете з ним робити?”, згодом неохоче віддав проїзний білет. Більше ніхто з пасажирів не просив квитків, хоч усі, хто заходив, оплачували готівкою.

І останнім автобусом, в який ми сіли, був № 19 на зупинці "Міська лікарня швидкої допомоги". В автобус зайшло шість пасажирів, двоє з них пенсіонери, які розраховувались соціальною карткою. Водій квитки усім пасажирам не віддавав, хоча на прохання журналіста “20 хвилин” дати їй проїзний білет відреагував спокійно, і без жодних заперечень віддав квиток.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Діонісій

    я сьогодні ввечері їхав маршруткою 15, поспішав, то як сказати, піздець просто. жене, скрипить,  негр заплатив 10 грн, за себе і за дівчину, попросив квиток, шофер щось сказав, той сказав українською, я заплатив гроші і дайте будь-ласка мені квитки, пауза, а потім шофер дав нові свіжі квитки.
  • ната

    знову металобрухт випустили на дороги.....а так було добре без цих смердючок.
  • Анонім

    А до Вас всіх ще не дійшло чого ті маршрутки виїхали на маршрути так я Вам розкажу вони виїхали на тиждень щоб комісія ,яка буде вираховувати ціну за проїзд побачила скільки ж вони реально заробляють ,але з таким підходом як нам розказали журналісти,коли люди тупо не беруть квитка ,і їздять за готівку, то комісія видасть реальну цифру тобто ту за яку ми їздили ,а може навіть і більше буде . Ніхто не дасть реальної цифри поки не посадять незалежних кондукторів ,а потім в кінці зміни треба видати цифру скільки маршрутки заробляють за день і від неї відштовхуватись ,а не слухати тих воділ які здають туфту у касу ,а їхні власники їх ще підтримують у цьому плані .Ви що думаєте ,що власники такі наївні і не знають ,що воділи собі на карман беруть . Я щось не розумію в тій міській раді взагал такі тупі чи прикидаються . Щоб проводити незалежний аудит треба незалежних людей які будуть контролювати водіїв хоча б на один день . Ось побачите , що прийдуть до тої самої цифри ,а може ще навіть більше ,і буде проїзд як хтось там з тих шакалів п.......в 20 грн.
  • компот

    проста провірена порада, надрукуйте квитки і продавайте в кіосках, в автобусі тільки  компастувати все, невидумуйте  велосипед , а водій хай диветься  за дорогою  а не за  грішми , вони й так скаржаться що  квитки невидають бо то відвлікає їх від руху  , а  бабло   невідлікає ???

    Іван reply компот

    В Тернополі 9 різних перевізників. Як потім знати в якому автобусі цей квиток використаний і який перевізник має отримати гроші. Цей варіант тільки в тролейбусі працює (працював в 90-их).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up