Партнер рубрики Події

Наша мета — 300 тисяч гривень: християнська молодь організувала ярмарок, аби зібрати на позашляховик

Наша мета — 300 тисяч гривень: християнська молодь організувала ярмарок, аби зібрати на позашляховик
  • Робимо добрі справи задля перемоги! Під таким гаслом у Тернополі біля церкви Святого апостола Петра відбувається «Благодійний осінній ярмарок». 
  • Що можна купити на ярмарку та для кого збирають кошти – читайте у нашому матеріалі. 

Разом ми сила

Вже кілька днів у Тернополі мороз та хурделиця, але це не стало на заваді для християнської молоді. Від самого ранку 20 листопада вони розклали на території церкви Святого апостола Петра невеликий намет, столи, аби провести благодійний ярмарок. Зі слів голови контрольної комісії Товариство українських студентів-католиків «Обнова» Наталі Чури, такі заходи організовують від весни. 

Відео дня

– На Великдень нам вдалося за п’ять днів зібрати кошти на позашляховик для парамедиків, які знаходилися на харківському напрямку. Зараз вони знову звернулися до нас, аби ми допомогли. Адже вони знаходяться на донецькому напрямку – у Бахмуті. Серед хлопців та дівчат наш парамедик Євген Зігмунд. Християнин, добряк і проста людина. Женя шостий рік проходить службу добровольцем. Ми розуміємо, що зараз у нелегкий для кожного час, потрібно навчитися жертвувати. Хтось своїм часом, працею, хтось коштами. Але основну жертву несуть наші військові, вони ризикують своїм життям, заради того щоб нам у тилу жилося добре і спокійно, – каже вона. 

Для проведення ярмарку християнській молоді вдалося об’єднати тернополян різного віку, статі та професії. Тож, сьогодні, 20 листопада, столи переповнені виготовленими власноруч виробами. 

– Так, у нас є кілька видів свічок ручної роботи, деякі з них у патріотичних кольорах, є шоколадні вироби, розмальовані пряники, льодяники, повітряні кульки, мобіль на ліжечко. Також у нас можна придбати ікони Миколая, Божої Матері нев’янучий цвіт та вишиті бісером. Крім того, є подарункові сертифікати. Зокрема, сертифікат на метод розпізнавання плідності, на перевірку зору, на ламінування вій, на відвідування школи для матусь, на уроки англійської мови, – додає пані Наталя. 

Тож, тернополяни можуть приходити на ярмарок як самі, так і з дітьми. Цікаві товари знайдуться для всіх, врахочуючи ще й не завеликі ціни. 

Перемога за нами

Серед дорослих організаторів ярмарку є і студенти, школярі. Діти запевняють, зараз Україна потребує підтримки. І якби всі не казали, що має робити влада для наших Збройних сил України, працювати на перемогу повинен кожен.

–  Я вже неодноразово волонтерю і вважаю, що це правильно. Зараз необхідно нам всім єднатися і проводити благодійні заходи на підтримку ЗСУ чи парамедиків. Бо вони нас захищають, завдяки їм ми можемо тут збиратися і спілкуватися. Так, держава допомагає, забезпечує військових, але цього недостатньо. Ми бачимо, яка агресивна російська навала, їх треба перемогти. Ми будемо проводити заходи стільки, скільки цього потребуватимуть наші військові. Нехай весь світ бачить, що поки вони висловлюють нам свою стурбованість, ми закриваємо збори і купуємо необхідне для захисників, – каже студентка Людмила Гаяць

А ось 12-річний тернополянин Дмитро Депутат до благодійного заходу долучається вперше. Він сьогодні відповідальний за продаж повітряних кульок. Не сніг, не ожеледиця хлопця не лякають. 

– Дізнався, що моя тітка сьогодні йде на благодійний ярмарок і вирішив її підтримати, допомогти їй. Зараз такий важкий час для нашої країни, для наших військових, треба бути разом і як можна більше допомагати військовим. Бо військові нас захищають і ми маємо їм віддячувати, – розповідає хлопець. 

Тільки вперед

Аби придбати позашляховик, команда має зібрати 300 тисяч гривень. Наразі спільними зусиллями вже вдалося назбирати 135 тисяч гривень. Тернополяни впевнені, їм вдасться закрити збір у найкоротші терміни. 

– У мене першого грудня День народження. Я мрію, що або до цього дня, або у цей день ми нарешті закрили цей збір і придбали позашляховик. Це буде найкращий подарунок для мене. Я впевнена, друзі допоможуть мені здійснити мрію, – каже організаторка Наталя Чура. 

Долучитися до доброї справи можете і ви. Надішліть по кілька гривень на рахунок волонтерці і нехай скоріше позашляховик поїде до парамедиків у донецькому напрямку. 

Гривні ПРИВАТБАНК 5168 7520 8043 8438

ОДЕРЖУВАЧ: Чура Наталя Ярославівна

Читайте також:

Юні тернополяни печуть солодощі та збирають кошти на тепловізор

Нашим захисникам потрібне тепло. Допоможіть робити окопні свічки, аби зігріти воїнів (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Stephanie Sollo

    Спросите вашего Зелинського за 30 миллионов долларов помощь Украине если он скажет нету Тогда Он Вас обокрал и найдите другого президента
  • марія дідюк

    Ярмарка буда гарна , хоч і негода. Придбала ,свічку і два набори шоколаду.
  • Галина Стоколоса-Гливка

    ++++++++++++++++++++++
  • Маша Лісова

    ❗❗❗ Увага❗❗❗
    ❗❗❗ ТЕРМІНОВИЙ ЗБІР ❗❗❗
    Друзі та просто добрі люди, в цей нелегкий для нас всіх час звертаюсь до вас про допомогу 🙏!!!
    -Знаю втомилися,знаю важко!!!
    -Мій чоловік Саша Лісовий  , Гринюк Вадим,Струкало Володимир та його побратими ,які боронять наші життя.
    ДУЖЕ ПОТРЕБУЮТЬ АВТОМОБІЛЬ.
    Сума збору не маленька 150 000 тис грн.
    Осталося дозбирати зовсім трішки,я віру я знаю ми зможемо.
    Ви для нас дуже багато зробили,я кожному вдячна 💙💛
    Дуже прошу по можливості долучитися до збору всіх небайдужих, адже навіть  не значна сума допоможе нам досягти цілі. В єдності наша сила .🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    Якщо не можете допомогти фінансово репости це теж крок до швидкого закриття збору.
    Щиро надіюся на Вашу допомогу!!!!💙💛🇺🇦
    Кому не байдуже ,а зараз майже кожен не є байдужим...
    Допоможіть закрити збір 💙💛
    Ми не можемо лишити рідних один на один з ворогам.
                      💳монобанк
    Реквізити: 4441 1144 1847 5750
    Лісова М С

    Ми відзвітуємо за кожну вашу гривню, усім хто нам допоможе!

    🎯 Ціль: 150 000 ₴

    🔗Посилання на Банку
    https://send.monobank.ua/jar/6atM1W2xC6

    💳Номер картки Банки
    5375 4112 0011 6833

keyboard_arrow_up