Партнер рубрики Події

Нашим військовим далі потрібні бронежилети, а також дощовики

Нашим військовим далі потрібні бронежилети, а також дощовики
Бронежилетів найбільше потребують військові, які служать у територіальному батальйоні оборони та у батальйоні "Тернопіль", що при обласному управлінні міліції.

Окрім проблеми з коштами, є ще одна – жилети ніде купити. Проте командири батальйонів просять охочих допомогти контактувати з ними і разом шукати, де можна придбати цю амуніцію.

- Першочергово нам треба 330 комплектів дощовиків, - каже командир територіального батальйону оборони Ігор Ларін. - Вони складаються з куртки та штанів, пошитих з цупкої тканини кольору хакі. А також нам вкрай потрібні бронежилети. Нажаль, виробників бронежилетів мало, черга на їх купівлю вже розписана наперед. Але ми стараємось координувати благодійників, куди звертатися.

Потрібні бронежилети і батальйону "Тернопіль". Бійці якого доречі, вже служать і на Сході. Решту проходять навчання в Тернополі та чекають команди, у разі якої теж вирушать служити у гарячі точки.

Відео дня

- Ми не укомплектовані бронежилетами навіть на 50%, - каже він командир батальйону "Тернопіль" Володимир Катрук. - Найбільше ми отримали допомоги від Самооборони Тернопільщини. Це і спальні мішки, і каремати і розвантажувальні жилети. А от питання бронежилетів ще залишається відкритим.

Командир додає, що коштів у батальйоні не беруть, а просять одразу купувати необхідну амуніцію та координують, де краще її купувати.

До слова, частина бійців батальйону вже три тижні служить на Сході.

- Ми з ними щодня на телефонному зв’язку, - каже Володимир Катрук. -  Вони служать на двох блокпостах - за 60 км та 12 км від Краматорська. Зараз у нас триває добір у батальйон, а також тривають навчання на полігоні. І чекаємо на команди, що робити далі.

Довідка

Хто хоче допомогти військовим, можна звертатися за номерами командирів батальйонів:

0-67-631-04-29 – командир батальйону територіальної оборони  Ігор Ларін

0-67-350-59-48 – командир батальйону "Тернопіль" Володимир Катрук

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Батальйон "Тернопіль" яка твоя доля ? 18 червня ополченці в ході бою практично повністю знищили український батальйон «Айдар», який прямував з міста Щастя до Луганська. Про це заявив глава самопроголошеної Луганській народної республіки Валерій Болотов. Пізніше київська влада ухвалила рішення розформувати батальйон, звинувативши його командира Сергія Мельничука в навмисному залишення зони бою. Мельничук в свою чергу звинуватив керівників військової операції: на його думку, «прикордонники і збройні сили України і надалі втрачатимуть свої склади і людей через неспроможність керівництва». Остаточна доля «Айдара» поки невідома. Напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив, що остаточне рішення ще не прийнято.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up