Партнер рубрики Події

Нацкомісія скасувала своє рішення про підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році

Нацкомісія скасувала своє рішення про підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році

Водопостачання у 2023 році не подорожчає — скасували рішення про підвищення тарифів.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання, яку ухвалила раніше. Відповідне рішення було схвалене на засіданні регулятора 30 грудня, повідомляє Укрінформ.

Подробиці

— Під час оформлення рішення щодо вказаного питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які було запропоновано для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному та, відповідно, голосували за різні проєкти.

Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від проєкту, який був оприлюднений на сайті, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів, — зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Відео дня

Проєкт відправили на доопрацювання

Проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення Комісія відправила на доопрацювання.

Нагадаємо, 27 грудня НКРЕКП ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10−30% залежно від регіону на наступні пів року.

Варто додати, що наприкінці липня 2022 року ухвалили мораторій (законопроєкт № 7427) на підвищення до кінця війни та шести місяців після її закінчення цін на деякі комунальні послуги, повідомляє Мінфін.

Заборона на подорожчання зокрема стосується:

  • послуг з розподілу газу;
  • теплової енергії — її виробництво, транспортування та постачання;
  • послуг із постачання теплової енергії,
  • постачання гарячої води.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Любов Гребінчук

    А загальнобудинковий доки будемо платити,де та вода дівається і куди йдуть ті кошти?

    Іра Кріль reply Любов Гребінчук

    Любов Гребінчук неплатять і все буде  ок
  • Читач46

    Досі було як і завжди, що ціни на воду і тепло встановлювала місцева влада. тому і вартість води в кожному місті різна. розрахунки подавались в комісію а там знаємо як діяли всі_ це у нас загальноприйнято. Спільно домовились, разом подали, а комісії уряд дав по голові- ось і викручуються. бо добре знають чиє сало з*їли. Ось і вся правда про тарифи на місцях. Світло і газ- встановлює уряд, ЖЕК. вода і тепло- місцева влада. А дальше смикалка і ловкість рук і думки. НЕ ВИЙШЛО на цей рас і добре.
  • Читач46

    Переміг народ якому БРАВО. Зупинив надмірні апетити посадовців які відірвались від нього на кілометри. І це прикро. бо владу обирає народ щоб дбала про нього. зміцнювала його добробут а не займалась здирництвом із вкрай збіднілого народу. Сумно. що за тридцять років влада на місцях не зрозуміла самого головного і це прикро. Зрівняйте. посадовці, свої захмарні зарплати із надбавками , накрутками та мізерну зарплатню в 6700гриваків і найнижчу пенсію у малозабезпечених.  і зробіть правильні висновки. Дайте людям вільно і заможно жити, а не грайте лише в одні ворота. Сумно. ВІТАЮ народ із наступаючим Новим роком .Жичу миру і перемоги. здоров*я. достатку, злагоди і єдності. Влада хай знімить збільшуючі окуляри. спуститься на землю і не здирає з народу останнє. СЛАВА УКРАЇНІ.
  • Таля Масловська

    Слава богу...а то і так з такими цінами на продукти харчування- їжу.......ледь більшість людей животіє...

keyboard_arrow_up