Партнер рубрики Події

Навколо звіринця у парку «Сопільче» пропонують замінити огорожу: «20 хвилин» дізналися навіщо

Навколо звіринця у парку «Сопільче» пропонують замінити огорожу: «20 хвилин» дізналися навіщо

Пропозицію оновити паркан навколо зоокутка у гідропарку «Сопільче» подали на «Громадський бюджет». Журналісти «20 хвилин» дізналися, в якому стані існуюча огорожа та чому її хочуть замінити. Скільки грошей на це потрібно? Про це у матеріалі!

Голосування за проєкти «Громадського бюджету 2024» розпочнеться 26 жовтня. Воно триватиме до 9 листопада включно. У міській раді повідомили, що цього року у конкурсі беруть участь 18 проєктів – 5 малих (вартість яких складає до 500 тис. гривень) та 13 великих (вартість яких від 500 тис. до 2 млн грн).

Серед пропозицій, які допустили до конкурсу – «Реконструкція огорожі зоокутка в парку Сопільче». Автор проєкту – директор КП «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач. Він пропонує частково замінити зовнішню огорожу та влаштувати додаткову, яка б обмежила можливість годування тварин не придатними до споживання продуктами. Також в рамках проєкту пропонують встановити посилену огорожу для великих тварин та облаштувати нові вольєри у внутрішній частині звіринця для розміщення інших тварин. На це необхідно 2 000 000 гривень.

У якому стані огорожа

Ми оглянули огорожу навколо звіринця. Навколо є новий паркан, хоча в багатьох місцях він зламаний та зігнутий. Також його ремонтували.

Відео дня

Також залишилась частина старого паркану, тому огорожа в деяких місцях подвійна. Старий паркан не в найкращому стані. Він іржавіє, в багатьох місцях зламаний.

Незважаючи на таблички, що годувати тварин заборонено, відвідувачі порушують це правило. Дехто рве траву та дає її тваринам, а хтось приносить з дому залишки хліба чи овочі.  

Навіщо зареєстрували проєкт

Як розповів Микола Ткач, у багатьох місцях огорожа потребує заміни. Новіша огорожа ненадійна та не здатна втримати великих тварин. У звіринці були випадки, коли кілька тварин тікали та розгулювали по місту. Два роки тому два буйволи проламали стару огорожу та пішли «прогулятися» разом з поні. Буйволи дійшли до дамби, доки їх не знайшли та повернули в звіринець. На щастя, тварини не наробили шкоди та самі не постраждали. Про це читайте за посиланням:

Ми з'ясували, чому поні та буйволи із «Зоокуточка» увечері по Тернополю гуляли. Хто не впильнував?

– Ми хотіли б, щоб в деяких місцях загорожа була подвійна – залишити існуючу та встановити нову, міцну. Це потрібно для безпеки як відвідувачів, так і самих тварин. Ми дуже просимо людей не годувати тварин. Багато відвідувачів кидають зіпсовані продукти, цвілий хліб. Їх не можна давати тваринам, вони можуть хворіти через це. Дехто взагалі дає тваринам їжу в целофанових пакетах, щоб не бруднити собі руки, а це дуже небезпечно. Пакет може заблокувати прохід їжі і тварина може загинути, – каже Микола Ткач.

Як пояснює пан Ткач, пропозицію оновити огорожу вирішили подати на «Громадський бюджет», щоб дізнатися думку тернополян. Якщо ідею підтримають – її реалізують. Якщо ж достатньої кількості голосів не вдасться зібрати та тернополяни негативно на це відреагують – чекатимуть кращих часів.

А що ви про це думаєте? Чи потрібна нова огорожа навколо звіринця? Напишіть свою думку у коментарях!

Опитування

Чи потрібна нова огорожа навколо звіринця?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Леся Ячмінська

    І щоб це ще таке придумати, щоб відмити гроші....
  • Марія Тарас

    Думаю це не на часі …
  • Людмила Олійник

    А в нас вже війна закінчилась?
  • Igor Kuzma

    Який паркан під час війни

keyboard_arrow_up