Партнер рубрики Події

Найцікавіше з четвертої сесії міськради: перепалки з мером, новий сквер та стадіон ім. Шухевича

Найцікавіше з четвертої сесії міськради: перепалки з мером, новий сквер та стадіон ім. Шухевича
  • Четверте пленарне засідання сесії Тернопільської міської ради розпочалось о 9:00 5 березня. На сесії – 42 депутат міськради.
  • Що цікавого наприймали? Читайте в тексті.

Під час подання звернень депутатів запропонували облаштувати у місті сквер ім. Лесі Українки.

– Просимо підтримати рішення про облаштування скверу Лесі України та пам’ятника Лесі Українки, – запропонувала депутатка ВО «Свобода» Мар’яна Головко. – Вона удостоєна визнання на найвищому рівні. Завдяки ії творчості про Україну заговорили у всьому світі. На жаль, досі в Тернополі належним чином пам’ять не увіковічнено. До 150–річчя з дня Народження Лесі України, просимо створити робочу групу, яка визначить місце для облаштування скверу та пам’ятника.

Депутат партії Іван Сорокаліт запропонував звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурорки Ірини Венедиктової .

Відео дня

Відсторонити Бесагу від посади

– Три роки тому на тодішнього депутата тернопільської міськради Турського стався замах. Станом на сьогодні ні виконавців, ні замовників не встановлено. Просимо взяти на особистий контроль генпрокурора та міністра внутрішніх справ.

Однак депутати звернення Сорокаліта не підтримали. Лише 10 депутатів проголосували «за».

Ще один депутат від «Сили людей» Іван Ковалик запропонував тимчасово відсторонити від обов’язків головного архітектора міста, якому оголосили підозру.

"Зловживаючи службовим становищем, погодив незаконне відведення землі вартістю понад 1,3 млн грн — посадовцю Тернопільської міськради повідомлено про підозру". Про це повідомила напередодні ввечері пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. Йдеться про головного архітектора Тернополя Василя Бесагу.

– 1 березня на сайті прокуратури області з’явилась інформація, що один з чиновників міськради вчинив протиправні дії, – каже Іван Ковалик. – Корупція є чи не найголовнішим ворогом держави. Чи здійснював Бесага злочин, ми не знаємо. Ми маємо послати сигнал тернополянам, що міська рада не буде покривати корупціонерів. Пропоную на час слідства відсторонити його від посади.

Між Коваликом та мером Сергієм Надалом виникла словесна перепалка. Міський голова запропонував депутатам «Сили людей» відсторонитись від обов’язків самим, оскільки НАЗК виявило порушення порядку фінансування партії «Сила людей». Ознаками кримінальних порушень, передбачених ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку фінансування політичної партії). Відповідні матеріали НАЗК направили до Національної поліції, запевнив він.

– Це брехня – почав кричати Ковалик.

Депутати не підтримали пропозицію відсторонити Бесагу від посади. 28 проголосували проти і лише 4 за.

Читайте також:

За що головному архітектору Тернополя Василю Бесазі оголосили підозру і що йому загрожує

Стадіон матиме нову назву

Два об’єкти у місті перейменують на честь відомих українських діячів. Міський стадіон перейменують в стадіон імені Романа Шухевича. Тернопільський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей № 15 – імені Лесі Українки. 39 депутатів підтримали рішення. Решта – не голосували.

Під час звітування начальник управління ЖКГ розповів, що у місті планують облаштування нових бюветів, зокрема на вулиці Володимира Громницького (мікрорайон «Дружба»), але наразі це питання ще вивчається чи є там місце для дотримання санітарної зони.

Вулиці Проектній, яка знаходиться у мікрорайоні №6, присвоїли назву Вулиці Михайла Цимбалістого – українського військового, майора Збройних сил України, учасника російсько-української війни..Військовий - з Гусятинського району. Він загинув в ООС 14 вересня 2019 року..

Під час звіту начальника патрульної поліції міський голова звернувся до патрульної поліції, щоб вони взяли до уваги проблему проїзду вантажівок по місту, оскільки це заборонено.  

– Коли стоять патрульні – цієї проблеми немає, коли постів немає – через місто їдуть вантажівки, ніби об’їзної немає, – каже міський голова. – Якщо потрібно – ми готові виділити кошти на камери відеспостереження, щоб цих водіїв штрафували.

Начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук розповів – камери для фіксації таких порушень наразі є лише в Києві. Звернення голови візьмуть до уваги, однак проблему з вантажівками, які їдуть через місто, пояснюють недостатньою кількістю патрулів, які не можуть охопити все місто.

Більше згодом. Новина доповнюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Vasil Chizhov

    Архітектор знає добре табличку ділення. Зацікавлені особи не підримують, рильця в пушку 🤣😂
  • Ніна Швед

    Ось найглобальніше... а пенсіонери- тримайтесь- « денег нет»   На пенсіонерах не заробиш, а на» націкавішим» - як в ціль
  • Ірина Зеньо

    Побудуйте стадіон, закладіть сквер і називайте!!!!
  • Читач86

    Стид і позор для міста! жінка екс-депутата, хлопичика, який в житті жодного дня не працював, піариться на імені видатної Жінки. а мер захищає корупціонера і всі сидять язика в задницю засунули і продались за "30 срібників".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up