Партнер рубрики Події

Назавжди у наших серцях! Тернополяни долучились до акції «Ангели пам’яті»

Назавжди у наших серцях! Тернополяни долучились до акції «Ангели пам’яті»
  • У Сквері Миру провели тиху акцію «Ангели пам’яті» до вшанування Героїв Небесної Сотні.
  • Журналісти «20 хвилин» долучилися до заходу. Про найцікавіше – у нашому репортажі.

З паперовими янголами, українськими прапорами працівники бібліотеки-філії №2 для дорослих та учні економічного ліцею №9 ім. Іванни Блажкевич зібралися у сквері, аби згадати про розстріляних Героїв Небесної Сотні.

Відео дня

Діти разом з працівниками книгозбірні розвісили на деревах скверу білих паперових янголів та продекламували патріотичні вірші.

Завідувачка бібліотеки-філії №2 для дорослих Ольга Коненко наголошує, саме янголів чіпляють на гілля дерев невипадково, адже вони – символізують душі загиблих борців за свободу та перемогу світла над темрявою.

— Акцію ми проводимо щорічно з різними школами мікрорайону «Дружба». Цього разу вирішили об’єднатися з ліцеєм №9. Заздалегідь учні 5-6 класів завітали до нас та виготовили біленьких янголів, а вже 20 лютого ми разом з учнями 9-х класів причепили їх на деревах, — каже пані Ольга. – Хочемо, щоб більше людей пам’ятали про трагічні події 2014 року у Києві, щоб шанували.

Серед учасників акції і Поліна Полеванчук. Їй було лише чотири, коли у середмісті Києва розстріляли українців, які боролися за свободу, за вільне життя. Дівчина каже, у 2014 була замала для вивчення історії, тож тепер надолужує.

— Зараз навчаюсь в дев’ятому класі і мені дуже цікаво знати про протистояння на Майдані. Тому дивлюся різні документальні фільми, читаю літературу. Я шокована героїзмом наших людей, адже вони йшли проти озброєних силовиків. Багато було поранених, багато загиблих. І цих людей має пам’ятати, знати кожен з нас. Вони робили все для того, щоб ми жили у вільній країні. Їх має пам’ятати кожен з нас, — каже Поліна.

Нагадаємо, акцію десять років тому ініціювала українська співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька й «Територія А». Вже кілька років поспіль до такої акції долучаються не лише в різних містах України, а й за кордоном, зокрема: у Німеччині, Ірландії, Фінляндії, Греції, США, Туреччині, Великій Британії та інших.

Читайте також:

У Тернополі вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні (РЕПОРТАЖ)

Небесна сотня Тернопільщини. Пам’ятаймо їхній подвиг!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up