"Не вбивайте нашу школу": вимагають учні і вчителі Школи мистецтв на сесії облради (оновлено)

"Не вбивайте нашу школу": вимагають учні і вчителі Школи мистецтв на сесії облради (оновлено)

Захищати свою школу на сесію обласної ради сьогодні, 28 березня, прийшли близько сотні школярів, вчителів і батьків учнів Школи мистецтв.

Школа Мистецтв ім. І. Герети – комунальний заклад, заснований обласною радою. Тут навчається 350 учнів від 1 до 11 класу.

Нагадаємо, влада має намір реорганізувати Школу мистецтв і об'єднати її з інтернатом у Струсові. Колектив школи - проти. Вони наполягають, що школа має бути в Тернополі. 

На друге пленарне засідання 8 сесії Тернопільської облради прийшли понад сотня педагогів, учнів школи мистецтв та їх батьки. Діти тримають плакати" Не вбивайте нашу школу", "Нашим дітям школу у Тернополі", "Приміщення для школи мистецтв в центрі Тернополя", "Планували - збудували", "Школа мистецтв унікальна", "Збережіть унікальність школи мистецтв", "Школа знає своїх "героїв", які нищать школу".

Відео дня

Вони прийшли зі зверненням до обласної ради не реорганізовувати школу, не об'єднувати їх з іншими навчальними закладами, також виділити їм приміщення в центрі Тернополя: або в приміщенні телерадіокомпанії, або в довгобуді бібліотеки на площі Героїв Євромайдану. Батьків прийшли підтримати учасники громадської спілки учасників АТО Тернопілля.

Сесія мала розпочатись о 10:00, однак затвердили порядок денний близько 11:30. 

- Ми просимо зберегти статус школи і не реорганізовувати її, - зазначила донька Ігоря Герети, вчитель історії Школи мистецтв Ярина Герета. - Просимо приміщення в центрі, оскільки це мистецький заклад, і діти мають бути поблизу театру, філармонії, музеїв... Ігорю Гереті нещодавно мало б виповнитися 80 років, зробіть йому такий подарунок. Йому пам'ятники не потрібні, а потрібно продовжити його справу, зокрема Школу мистецтв.

Однак, коли слово взяли депутати обласної ради, в батьків та вчителів "здали нерви", тому дискусія перейшла на крик.

Обласна рада бачить вирішення ситуації у приєднанні Школи мистецтв до 21-ї школи у Тернополі чи Струсівського інтернату. 

- Ми спілкувалися з міською радою, і вони сказали, що в них немає підходящого приміщення не те, що в Центрі, а взагалі в Тернополі, - зазначив голова ОДА Степан Барна. - Передати приміщення довгобуду бібліотеки звичайно можна, але на це піде більше 80 мільйонів гривень, а приміщення потрібно шукати вже. 

До того ж, працівники управління освіти кажуть, що ліцензія в навчального закладу закінчилась ще в 2016 році. Батьки ж кажуть, що це недогляд чиновників, і погрожують їм позовами до суду. 

За три години обговорення цього питання дійти згоди депутатам та вчителям школи так і не вдалось.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up