Партнер рубрики Події

Не викидати ялинки через вікна та у сміттєві контейнери просять комунальники

Не викидати ялинки через вікна та у сміттєві контейнери просять комунальники
  • Після новорічних та Різдвяних свят люди починають викидати з квартир "живі" ялинки. 
  • В управлінні ЖКГ просять тернополян не викидати ялинки через вікна, не виносити їх у поля та не залишати будь-де. Для цього є смітники, з яких комунальники забирають ялинки для утилізації.

- Головне, щоб люди не кидали ялинки в сміттєві контейнери, а залишали їх збоку біля контейнерів, - кажуть в управлінні ЖКГ. - Бо ялинки це займистий матеріал і тому на загальне сміттєве звалище їх в принципі стараються не вивозити. Але, якщо вони потрапили в сміття, то зрозуміло, що діставати їх звідти ніхто не буде. 

Начальник управління раніше розповідав і про випадки, коли люди викидали ялинки через вікна. А проблема із утилізацією ялинок щороку одна і та ж. 

- Все те, що викидають мешканці будинків - це побутові відходи, - розповідає начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Ялинка - це великогабаритні відходи і їх потрібно залишати на майданчику для сміттєвих контейнерів. Звідти їх заберуть комунальники. Є два способи утилізації ялинок. Перший - сам ЖЕК забирає їх для своїх потреб. А інший спосіб - ялинки відвозять у твердопаливні котельні. У місті їх шість, але ми відвозимо ялинки на дві з них. 

Відео дня

В тих будинках, в яких створені ОСББ, ялинки утилізовують по-різному. В одних ялинки забирають ті ж перевізники, які вивозять їм сміття згідно із договорами. В інших самі люди їх вивозять.

- У нас підписаний договір з фірмою, яка забирає сміття і ми з ними домовилися, що вони забирають великогабаритне сміття, - голова правління ОСББ "Довженка, 6А" Олеся Чванкіна. - Мешканці складають ялинки збоку біля сміттєвих контейнерів і працівники тої фірми бачать, коли вже назбиралось багато ялинок, то вивозять їх. Додатково за це ми не платимо.

І в управлінні ЖКГ, і продавці ялинок на ринку в Тернополі кажуть, що з кожним роком попит на "живі" ялинки зменшується. Люди більше купують дідухи, або гілочки, або ж штучні ялинки. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ось я чесно кажучи вже давно дав собі спокій з тими ялинками .Купиа раз за 200 грн штучну і ставлю кожен рік . Я взагалі дивуюсь нах.... купляти ялинку щоб 2 січня її викинути . Йшов в магазин 2 числа то біля підїздів нарахував порядка 5 ялинок і то ще так в добротному вигляді , що за інтерес на один день брати ялинку .
  • David Starr

    Ялинку черезе вікно? Це ж ще додуматись треба, певно влада винна )

    Анонім reply David Starr

    Через вікно то ще х......я ,а ось є унікуми котрі в смітєпровід кидають це взагалі п.......ц всьому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up