Партнер рубрики Події

Негода: у заручниках автобус з 35 дітьми. В комі після ДТП голова Кременецької РДА. Спецтехнікою доправляють породіль

Негода: у заручниках автобус з 35 дітьми. В комі після ДТП голова Кременецької РДА. Спецтехнікою доправляють породіль
  • З с. Влащинці Лановецького району сьогодні, 13 листопада, доправили до лікарні породіллю.
  • В Теребовлянському районі застрягли ще два екскурсійних автобуса.
  • Інформації щодо людей, які загинули внаслідок переохолодження, немає.

Негода на Тернопільщині наробила лиха.

Знеструмлені цілі села, зі снігових наметів витягають десятками автомобілі, фури зупинили. Зараз «відкопують» зі снігу два екскурсійних автобуса. Ще один, яким з екскурсії повертались 35 діток з Вінниччини, довелось зупинити. В ДТП потрапив голова Кременецької райдержадміністрації Сергій Сімчук. Чоловік зараз у важкому стані в реанімації. Ще троє, які перебували з ним в одному бусі, теж травмовані. Але несерйозно.  

  • Сьогодні всі голови адміністрацій, керівники управління держслужби з надзвичайних ситуацій, нацполіції працюють в цілодобовому режимі, - повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна. - Що стосується установ бюджетної сфери – там достатньо стабільна ситуація. Електропостачання відновили практично у всіх медичних і освітніх закладах області.

Рятувальники теж працюють в посиленому режимі. Про це повідомив голова управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Віктор Маслей.

Відео дня
  • Основне наше завдання - допомога Облавтодору з розвантаження доріг, ліквідація заторів, допомога з доправки до медзакладів хворих, в т.ч. і породіль, - повідомив Віктор Маслей. - З с.Влащинці Лановецького району сьогодні, 13 листопада, доправили до лікарні породіллю. Ще дві з Бережанського району на контролі. При необхідності залучатимемо техніку і доправлятимемо до лікарень.  

Екскурсійний автобус, яким повертались додому 35 діток з Вінниччини, теж став заручником негоди на Тернопільщині. Автобус зупинили у с. Смиківці Тернопільського району. Подорожуючим рекомендували не продовжувати рух. Вони прислухались до порад працівників поліції і рятувальників. За сприяння районної адміністрації вони поселені в готелі «Рута». Питання з харчуванням дітей теж вирішено, повідомив Віктор Маслей.

  • Нещодавно ми отримали інформацію, що в Теребовлянському районі є також два екскурсійних автобуса, - повідомив Віктор Маслей. - Зараз ми цю інформацію перевіряємо. Намагаємось пробитись туди, щоб розблокувати рух.

Утруднений рух у Кровинці Теребовлянського району – туди вже направили спецтехніку,  повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.  

Затори і складна ситуація в Доброму полі Бучацького району, де «стоять» автомобілі.

  • Із заметів лише сьогодні витягнули близько двох десятків автобусів, - каже Олександр Богомол. - Залишаються у заметах кілька десятків автомобілів, але цю інформацію ми маємо. І зараз рятувальники з місцевою владою працюють, аби витягнути авто, або евакуювати людей.

Всі напрямки будуть перекриті поліцією до 9.00 14 листопада. У поліції обіцяють повністю не обмежувати рух, особливо коли йдеться про короткі дистанційні поїздки. Щодо далеких подорожей – будуть повертати однозначно.

  • Щодо ДТП, які трапились за останню добу, тяжкі наслідки в тій, що сталась ввечері 12 листопада поблизу Вишнівця, - повідомив Олександр Богомол. – Через негоду водій не впорався з керуванням, з’їхав в кювет, і мікроавтобус перекинувся. Серйозні травми отримав голова Кременецької райдержадміністрації. Він не був за кермом.  

Стан голови Кременецької райдержадміністрації Сергія Сімчука наразі тяжкий. Чоловік без свідомості. Ще троє людей, які були у мікроавтобусі в момент аварії, теж травмувались. Проте ушкодження у них не настільки серйозні.

Зафіксовано один випадок смерті у ДТП: на жінку наїхав бус, який здавав назад.  

Загалом за добу в області трапилось декілька десятків автопригод, в основному з матеріальними збитками. Шаленого росту ДТП немає, бо на дороги виїжджає мало транспорту, запевнив Олександр Богомол.

  • Є ще одна смерть у Чортківському районі - знайдено тіло чоловіка на узбіччі, - повідомив Олександр Богомол. - Можливо, помер через переохолодження. Наразі проводимо розслідування.

Інформації щодо людей, які загинули внаслідок переохолодження, немає, повідомив Віктор Маслей.

Довідка

В області створено 76 пунктів обігріву. Ще 5 - пересувних пунктів, які функціонують на автомобілях підвищеної прохідності. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Cfif

    тернопіль-львів, колапс грузових фур  до Довжанки. Станом на 17-00 15.11.16.
  • Василиса

    Автострада Теребовля -Тернопіль місями звужена до одної смуги   (за нормальних умов це дві довсмугові, розділені зеленою полосою), кучугури метрові.  В В.Березовиці немає світла(

    На дорозі працює техніка, але сніг падає швидше.



    Кому можливо, краще завтра не виїжджати з міста, та й по місту небезпечно, про сьогодні - навіть нема мови.
  • Василиса

    в Кровінці з 16 вечора колапс. З  Теребовлі до смт. Дружби  їхали 2 год 15 хв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up