Партнер рубрики Події

Загинув наш захисник Сергій Коновал, який боронив Україну від 2014-го року

Загинув наш захисник Сергій Коновал, який боронив Україну від 2014-го року

Загинув не не лише син, чоловік, брат... Загинув цвіт нації, людина, яка жила розбудовою України. У небесній армії тепер  — командир з Тернополя, доброволець Сергій Коновал.

Трагічну звістку в соцмережах повідомив побратим загиблого Богдан Бутковський

— Вчора загинув мій побратим Сергій Коновал — Норд. Начальник відділу ТОММЦ, багаторічний співорганізатор наших національно-патріотичних заходів... Загинув не просто чийсь син, чоловік, брат... Загинув цвіт нації, людина, яка жила розбудовою України, — пише він. 

Відео дня

Сергій з юних років займався вишкільною і культурно просвітницькою діяльністю. З початку повномасштабної війни, він, як досвідчений атовець пішов на фронт. Згодом очолив Сталеву Сотню 2 батальйону 67 бригади. Про такого командира можна тільки мріяти! Так говорять усі, хто знав його.

— Якби всі командири були такими, як Норд, ми вже вигнали б ворогів з України...Я ридав, як взнав про загибель Сергія, відчуття, ніби осиротів, —  каже товариш загиблого. — Смерть кожного воїна  то трагедія, але смерть Норда  це втрата майбутнього України, бо на таких, як він єдина надія на те, що УРСР нарешті стане УССД! Таких людей майже не лишилося! Ми познайомилися з ним у 2016, коли разом проводили вишколи, ми обидвоє розуміли, що нація втрачає кращих в АТО і треба готувати молодь. Хто тепер буде робити те, що робив НОРД на фронті і особливо в тилу?

Військовий просить підтримати небайдужих продовжити справу Сергія і допомогти родині героя.

Реквізити: 5358 3808 8007 9275

Нагадаємо, ми розповідали в січні, що в Тернополі об’єднали свої долі військовий і волонтерка. Сергій Коновал — командир роти 67-ої окремої механізованої бригади, Ольга Данченко — волонтерка, яка забезпечує цю роту. 

Пара познайомилася під час повномасштабного вторгнення, коли тернопільська волонтерка Ольга привозила допомогу на фронт. Згодом жінка продала свою машину, щоб купити коханому тепловізор, залишила життя в Тернополі та поїхала на Донеччину, аби бути поряд з ним. У серпні Сергій Коновал приїжджав з фронту, щоб зробити Ользі пропозицію. На Донбасі Ольга вишила для себе та Сергія сорочки, щоб повінчатися в них.

Цікаво, що замість весільного торта молодята попросили друзів подарувати їм паяльник для FPV-дронів.

Раніше журналісти «20 хвилин» повідомляли про те, що, захищаючи нашу землю від російських загарбників, загинув Ігор Васюк житель села Бриків Шумської громади. Схиляємо голови перед подвигом Героя.
 

Читайте також: 

Замість весільного торта — паяльник для дронів: у Тернополі одружилися військовий і волонтерка

Залишилось мало часу: брат загиблого захисника просить підписати петицію

Йому навіки 32: на Шумщині відкрили меморіальну дошку захиснику Тимофію Антощуку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Мирослав Пошпур

    Вічна Пам'ять,Царство Небесне Земля Пухом Герою.Щирі співчуття рідним,близьким,побратимам.Герої не вмирають.
  • Olia Makogin

    Світла пам'ять Герою України
  • Ірина Швець

    Вічна память герою України .
  • Марі

    Кращі сини України гинуть! Який біль!😭😭😭

keyboard_arrow_up