Партнер рубрики Події

Залишилось мало часу: брат загиблого захисника просить підписати петицію

Залишилось мало часу: брат загиблого захисника просить підписати петицію

Залишилось лише кілька днів, щоб зібрати півтори тисячі голосів. Омельчук Володимир —  справжній Герой, який заслуговує на високу відзнаку від нашої держави за його мужність і жертовність.

Петицію про присвоєння звання Героя України Посмертно розмістили на сайті Президента України. 

— Пане Президенте! Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, моєму брату, солдату військової частини А-1008 Омельчуку Володимиру Володимировичу, який служив в 14 бригаді, 3 батальйоні імені князя Романа Великого. Мужньо визволяв Донеччину, а згодом Харківську область, — йдеться у тексті. 

Володимир народився в селі Велика Іловиця Кременецького району Тернопільської області. Добровільно пішов захищати Схід України з 20.03.2015-24.03.2016.

Відео дня

Пішов воювати добровольцем...

З перших днів повномасштабного вторгнення на Україну добровольцем записався до лав ЗСУ. Служив водієм-санітаром медичного механізованого батальйону, неодноразово був поранений, але завжди повертався в стрій.

На превеликий жаль 20 жовтня 2023 року в результаті ворожого обстрілу,під час виконання бойового завдання, щодо захисту незалежності України, в районі населеного пункту Лиман Перший Куп'янського району, Харківської області життя дорогої нам людини та мужнього воїна-обірвалося.

— Володя був люблячим батьком, чудовим братом та коханим чоловіком. Найцінніше -своє життя він віддав за свободу України. Без турботливого і люблячого тата залишилося двоє синів 10 і 12 років. Омельчук Володимир Володимирович, справжній Герой, який заслуговує на високу відзнаку від нашої держави за його мужність і жертовність. Присвоєння посмертно звання -Героя України буде гідним доказом того, що країна пам'ятає своїх героїв, — написав брат покійного воїна у тексті петиції.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» родинам захисників з Тернопільської області, яким присвоєно звання Героя України. Орден «Золота Зірка» вручили родинам загиблих Героїв України з Тернополя — Віталія Дереха та Сергія Короля.

Читайте також: Тернопільському капітану Сергію Королю присвоїли звання Героя України (посмертно)

16 військовослужбовцям присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно

Зареєстрували петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому чортків'янину Сергію Чілікіну

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alina Revega

    Підтримую
  • Олександр

    Друзі хто може допомогти продуктами? Або 20-50 гривень на картку.
    Їсти зовсім нічого немає!
    В мене дитина 5 років та дружина
    Затримують зарплату обіцяють в продовж наступного тижня виплатити. Я обов'язково поверну продукти або кошти, ми з Києва.
    Можу надіслати свій паспорт
    Кредит в МФО не дають, родичів немає.!

    4790729980812895

keyboard_arrow_up