Партнер рубрики Події

Нещасні діти з такими батьками. Хто з них виросте

Нещасні діти з такими батьками. Хто з них виросте
Іван Федчишин заслуговує на те, аби в нього забрали дітей. Так думають у районній Службі у справах дітей. Іван Федчишин програв всі, навіть вищі спеціалізовані суди, де оскаржував рішення місцевих. За невиконання рішення суду щодо нього порушили кримінальне провадження. Щодо його колишньої дружини Оксани теж було провадження, що побила свекруху, повідомили у районній прокуратурі.

Виконати рішення суду – і буде спокій всім, переконаний Михайло Івашків, начальник Служби у справах дітей Бережанської райдержадміністрації.

Нагадаємо, у Бережанському районі колишнє подружжя не може поділити дітей. Суди тривають третій рік. Деталі читайте тут

  • Вплив там на дітей дуже негативний, - каже пан Михайло. – Як можна допустити, щоб дитина не ходила вже майже рік до школи? Це безвідповідально!

Була дружина – скандалив з нею. Не стало – «воює» з матір’ю, каже пан Михайло. Усе – на очах в дітей. Тому дітям буде краще з матір’ю, стверджує чиновник. Одна справа матеріальні умови, інша – психологічне середовище. Саме на це передусім звертають увагу.

Відео дня
  • В якійсь мірі я його шкодую, - каже пан Івашків. – Але діти! Вони в цій ситуації стають знаряддям в боротьбі, а це недобре. Не знаю, яке у них може бути майбутнє тепер. Особливо – у Миколи. Марічка вже навчається. Наталя щаслива, що мама забрала до себе. Бо позитивні характеристики дають нам і садок, і сільрада – дитина розвивається добре.

Щодо написаних Миколою заяв – вони недійсні, бо хлопчина писав не у присутності представників служби опіки. Коли його приводять до цієї установи, тато в дверях. Доки  малий щось пише - озирається на батька. Є вплив, вважає чиновник.

  • Коли дитина весь час під впливом – це спроектує на своє життя, - каже Михайло Івашків. - І це не тішить. Йдеться до долю малої людини. Беззахисної.

Діти в даному випадку мають бути з мамою – таким є рішення суду. Це закон. І він обов’язковий до виконання. Але, на жаль, в нас нерідко його не дотримуються, каже пан Івашків.

  • У цій ситуації всі повноваження служби органу опіки і піклування використані, - каже пан Михайло. - Справа лише за виконанням рішення суду на забезпечення прав дітей. А суд виносив його на підставі глибоко досліджених матеріалів і в суді, і за його межами.

Прокурор Бережанського району Роман Юсипів повідомив, що у березні пана Івана позбавили батьківських прав. Колишнє подружжя вирішувало місце проживання дітей у судах – пан Іван програв всі, навіть вищі спеціалізовані, де оскаржував рішення місцевих. За невиконання рішення суду щодо нього порушили кримінальне провадження. Щодо Оксани теж було провадження, що побила свекруху.

  • Були підстави направити тата на психіатричну експертизу, однак той відмовився, - каже Роман Юсипів. – Там ситуація складна. Між батьками непорозуміння, а страждають діти. В обох батьків власні амбіції, які вони ставлять вище за своїх дітей.

Щодо Миколи, якщо справді хоче жити з батьком – ніхто йому не боронитиме, каже прокурор. Однак, хлопець має виступити в суді, а не писати заяви. Натомість на судові засідання тато сина не привозить.

Чи повертати татові батьківські права, має вирішувати служба опіки. Однак, хоча б заради дітей колишнє подружжя має знайти компроміс.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up