Партнер рубрики Події

Незалежна журналістська спільнота просить оперативно переглянути законопроект "Про медіа"

Незалежна журналістська спільнота просить оперативно переглянути законопроект "Про медіа"

Це - СПІЛЬНЕ ЗВЕРНЕННЯ Української Асоціації Медіа Бізнесу, Національної Спілки Журналістів України та Асоціації Незалежних Регіональних Видавців України до членів Громадської Ради при Держкомтелерадіо України.

Українська Асоціація Медіа Бізнесу, яка об’єднує 56 видавничих компаній з усієї України, що видають більше 250 друкованих та понад 350 цифрових медіа, є членом Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин WAN-IFRA, Асоціація Незалежних Регіональних Видавців України та Національна спілка журналістів України - найбільша журналістська організація в Україні, яка об'єднує понад 19 тисяч членів у 24-х регіональних організаціях та є членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, звертаються до членів Громадської Ради при Державному комітеті з питань телебачення і радіомовлення України з приводу законопроекту «Про медіа», який зареєстрований у Верховні Раді України під номером 2693-д від 02.07.2020р.

Враховуючи терміновість цього питання – як очікується, законопроект може бути винесений на голосування вже на початку вересня 2020 року – ми просимо про розгляд цього звернення в оперативному режимі.

Ми просимо членів Громадської Ради підтримати звернення до народних депутатів України, голів парламентських фракцій та керівництва Верховної Ради України щодо необхідності перегляду трьох важливих положень законопроекту 2693-д ДО ВИНЕСЕННЯ НА ГОЛОСУВАННЯ.

Відео дня
  1. Обмежити сферу дії закону лише аудіовізуальними медіа (Нацрада не має регулювати діяльність друкованих та онлайнЗМІ).
  2. Прибрати механізм фінансування аудіовізуальних медіа громад з місцевих бюджетів. Натомість запровадити єдиний для всіх механізм проведення прозорих конкурсів у громадах на відбір та фінансування медіа громади – без дискримінації одних типів медіа іншими.
  3. Змінити принцип формування складу Нацради з питань телебачення та радіомовлення, прибравши можливість політичної заангажованості цього регулятора.
  4. Запровадити персональну відповідальність членів Нацради за помилкові, хибні рішення та за шкоду, заподіяну медіа на підставі помилкового рішення Нацради.

 

Президент Громадської спілки

«УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МЕДІА БІЗНЕСУ»

Погорелов Олексій Валерійович

 

Голова Ради Директорів

Асоціації Незалежних Регіональних Видавців України

Човган Олександр Юрійович

 

Голова

Національної Спілки Журналістів України

Томіленко Сергій Антонович

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up