Партнер рубрики Події

Незаймана у 35: відверта розповідь тернополянки. Чи шкідлива пізня втрата цноти — коментують експерти

Незаймана у 35: відверта розповідь тернополянки. Чи шкідлива пізня втрата цноти — коментують експерти
  • Тернополянці Ларисі у листопаді виповнилось 35. Жінка зізналась, що за все життя жодного разу не зустрічалась з хлопцями. У жодному плані. Особистою історією вона поділилась з читачами "20 хвилин". 
  • Про час для першого інтимного контакту та стереотипи, говоримо із лікарем, психологом та священником. А також про те, чи може відсутність сексуальних контактів, як і їх надмірність, зашкодити.

З Ларисою, я, авторка цього матеріалу, познайомилась в одній із жіночих спільнот в соцмережі Facebook. Спочатку вона прокоментувала кілька моїх публікацій на жіночі теми, а далі звернулась у приватних повідомленнях та попросила написати про неї, бо вона хоче знайти собі чоловіка. 

Виявилось, що Лариса часто читає видання "20 хвилин" та "RIA плюс". Другу половинку собі шукає, бо останнім часом почувається самотньо. За все життя у неї ніколи не було чоловіка...

— Я не часто розповідаю комусь про це, але коли люди дізнаються, що мені 35, і я ще цнотлива, дивуються, — говорить вона.  —  У підлітковому віці була дуже замкненою, мало мало друзів, можливо, причина тому —  підліткові комплекси, я і зараз вважаю себе не дуже гарною, але тоді я взагалі рідко виходила з дому. Далі навчалась в училищі, потім —  робота. На побачення рідко запрошували, а сама не шукала собі хлопця, бо занять і без того хватало. Хоча коли дивилась на друзів, у яких давно сім'ї, то думала про те, що добре було б і собі мати.

Відео дня

Кажуть "стара діва"

Жінка каже, що ніколи її не хвилювала думка інших людей. Хоча не рідко чула за спиною "Стара діва...". 

— Я звикла жити по-совісті. Тому переспати з першим-ліпшим не наважувалась, — ділиться вона.—   Хотіла, щоб все було як у людей. Спочатку весілля, а потім вже все інше... Але з чоловіками не складалось. Десь у 20 років я спілкувалась з одним чоловіком, але далі, ніж прогулянки, усе не зайшло. Він випивав... Потім не могла навіть дивитись на чоловіків, які п'ють, палять. 

Кілька років тому Лариса познайомилась з ще одним чоловіком у соцмережах. Але після красивих залицянь з'ясувалось, що він одружений...

— Я це дуже важко переживала. Закрилась в собі, бо не могла повірити, що люди такими можуть бути. Хоча ми недовго спілкувались, — говорить жінка.

Співрозмовниця зізнається, що останнім часом самотність дуже набридла. Тому вирішила шукати своє щастя сама. Вона вірить, що десь у світі є той самий, єдиний...

Ларисі ми порадили звернутись у відділ оголошень та допомогли їй написати про себе у рубрику "Знайомства" газети "RIA плюс"", якщо ви бажаєте із нею познайомитись, шукайте контакти жінки там.

Хтось має перший досвід у 12-14 років

Про те, коли зазвичай жінки починають інтимне життя, говоримо із лікарем-терапевтом кабінету "Клініка дружня до молоді" Людмилою Таньо. Саме тут, у клініці, надають медико-соціальну допомогу і правову допомогу молодим людям, які опинились у складних ситуаціях.

— Такого поняття "зазвичай" немає, коли йдеться про перший секс. Це дуже індивідуально, адже до нас звертались дівчата, які мали інтимний досвід у 8-9-му класі. Дедалі рідше люди погоджуються чекати до шлюбу, але такі є. Є жінки, у яких висока сексуальна активність, і вони раніше починають статеве життя, є дівчатка спокійніші, у них ця потреба проявляється пізніше. Все залежить від темпераменту і від сексуальної потреби, — каже експертка. 

За словами пані Таньо, у старшому віці жінкам важче знайти чоловіка для першого контакту.

— Чоловіки обирають жінок за певним генотипом. Якщо жінка має мало досвіду спілкування, то знайти партнера, який би підходив, нелегко. Чоловікам у відповідному віці теж важко починати стосунки. Після 40-а чоловіка теж важко пристосуватись до сімейного життя, — каже вона.

Негарних жінок немає, є недолюблені

Дослідження вчених з Піттсбурзького університету, результати якого були озвучені на щорічній науковій конференції Північноамериканської асоціації менопаузи, розвінчало міф про те, що найвище сексуальне задоволення жінки отримують в 20-річному віці. Зокрема, опитування понад 500 жінок різного віку, показало, що найбільше задоволення від сексу отримують жінки середнього віку, пише Maxim.

— Секс є корисним для жіночого організму, коли жінка отримує від нього задоволення. Якщо секс відбувається лише для задоволення чоловіка, його краще не починати взагалі. Саме тому партнери мають підходити один одному, інакше, це просто механічний процес, — каже Людмила Таньо. — Під час статевого акту відбувається стимуляція певних рецепторів. Жінка має отримувати задоволення, а якщо вона його не отримує, наростає загальне незадоволення. Тоді виникає багато "жіночих" проблем. Часто кажуть, що коли жінка закохується, вона розквітає. І це так. Жінок негарних немає, є недолюблені.
 

Коментарі

"Кожна людина в праві обирати свій шлях сама"

Галина Язлюк, практичний психолог

По-перше, вихваляючи «невинність» і цноту, в суспільстві невірно пов'язують цінність і гідність жінок і дівчат з тим, чи був у них коли-небудь сексуальний досвід чи ні. Цнота є  більш культурним та моральним  символом, аніж фізіологічним, оскільки в багатьох культурах її збереження була показником положення жінки в суспільстві, а відповідальність за її збереження покладалась на старших членів родини, і звичайно ж думки самої " винуватиці свята" особливо ніхто не питав.
Відношення до цноти в суспільстві напряму пов'язане з темою сексуальності в суспільстві. І чим більш авторитарне суспільство тим більше ця тема актуальна. 

З точки зору психічного здоров'я, надання надмірної цінності першому статевому акту може викликати надмірні переживання чи навіть фобії. Вони, як правило, пов'язані з болем та моральним осудом. Таким чином хтось надто відповідально вибирає партнера для "першого разу" і затягує з цим ділом занадто довго, а хтось хоче раніше позбутись цього рудименту і також часто попадає в нерозбірливі стосунки. Тому основна і, як на мене, найголовніше правило тут: "головне без фанатизму", оскільки часто думки про втрату цноти лякають більше, ніж сам процес.

Отже, з точки зору психічного здоров'я кожна людина вправі вибирати свій шлях до щастя. І коли саме "відкривати двері" до статевого життя — особисте право кожної людини, але однозначно потрібно вести просвітницьку роботу, починаючи з середнього шкільного віку і більшу увагу приділяти статевому вихованню. Ще слід не забувати, що перед першим статевим актом переживають не тільки дівчата, але це є в досить сильним моральним випробуванням для хлопців, які зазвичай бояться зробити, щось не так чи помилитись. Вони бояться негативної оцінки з точки потенційної партнерки, через це також іноді довго не наважуються на перший раз.

"Регулярне інтимне життя позитивно впливає на гормональний фон"

Галина Кузь, ендокринолог

Є чимало досліджень про те, як статеве життя впливає на здоров'я жінок. Якщо до 35-ти років у жінки немає статевих контактів, це таки може відображатись на її здоров'ї, зокрема на гормональному фоні. Сказати, що там можуть бути дуже значні відхилення не можна. Інше питання — це вплив на емоційне здоров'я. Хоча це дуже індивідуальне питання. 

Відсутність інтиму до 30 років і старше може викликати розвиток патологій. Це відбувається завдяки тому, що жіночий організм не виконує природної функції і не отримує того, чого може отримувати. На гормональний фонд впливають не лише статеві відносини, а й спосіб життя: харчування, шкідливі звички. Звичайно, нормальне регулярне інтимне життя є позитивне в цьому плані, адже продукує позитивний баланс усіх жіночих гормонів, це однозначно.  

"Секс до шлюбу — гріх, навіть якщо зараз всі думають по іншому"

Олексій Філюк, священник УПЦ

— Церква засуджує усі види блуду, прилюбодіяння, подружньої невірності, перелюбу. Відносини молодих людей до весілля — також. Як бачимо, на превеликий жаль, у світі це ціниться все менше й менше. 

Ця  позиція кардинальна і рішуча, хоча справді бачимо, що з кожним роком менше і менше людей погоджуються на таке. Навіть якщо розглядати це з тієї позиції, що багато людей до зрілого віку залишаються самотніми, треба розуміти, що здоров'я-здоров'ям, але церква не може прийняти гріх. 

 

Читайте також:

Де на тілі розташовані "гарячі" точки, аби отримати більше задоволення від сексу

"Моє тіло не дає мені займатися сексом": що робити, якщо не вдається отримати задоволення"

 

А як ви вважаєте, у якому віці варто розпочинати статеве життя? Пишіть відповідь у коментарях. Згодом ми розповімо про дівчат, які мали перший інтимний досвід у 12-13 років. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Олександр Павлов

    Дружина не хоче займатись сексом говорить що  їй не требується
  • Mykhaylo Topornytskyi

    А де знайти оголошення Знайомства неможу знайти?
  • Ростислав Гарасимчук

    Спочатку ти домінуєш над мужчинами, хизуєшся інтелектом, незалежністю, а потім, бац і тобі 35 і ти нах нікому не впала!
  • Іван Козак

    Неважко бути незайманою, коли тебе ніхто не хоче

keyboard_arrow_up