Партнер рубрики Події

«Ні свавіллю силовиків!» Під стінами поліції запалили димові шашки (ОНОВЛЕНО)

«Ні свавіллю силовиків!» Під стінами поліції запалили димові шашки (ОНОВЛЕНО)
  • Акція протесту – наслідок нічних подій із «замінуванням» їхнього офісу. Нацкорпус розцінює цей інцидент як черговий приклад наступу влади проти патріотів.
  • У поліції лише повідомляють про спілкування Олександра Богомола з представником Нацкорпусу та про те, що порушень громадського порядку не було. 

«Ні свавіллю спецслужб», «Поліція не КГБ», «СБУшний безпредєл, обшуки у патріотів» — плакати з такими написами у руках, запалені димові шашки – під стінами головного управління Нацполіції в області гаряче.

Акцію протесту проводять представники Нацкорпусу.  «Ні свавіллю силовиків»» — націоналісти вимагали припинити свавілля та незаконні дії співробітників правоохоронних органів. 

Відео дня
  • Сьогодні націоналісти прийшли під Головне Управління Національної Поліції в Тернопільській області з вимогами припинити переслідування патріотів та зловживання силовиків службовими повноваженнями, — прокоментував Павло Кальчик, прессекретар місцевого осередку Нацкорпусу. — Приводом до протесту стало проникнення близько опівночі співробітника спецслужб одягненого у цивільний одяг та балаклаву в офіс Національного Корпусу в Тернополі. Ймовірно, для встановлення прослуховуючої апаратури. Активісти Тернопільського осередку близько опівночі помітили в приміщенні офісу сторонню особу. На місце оперативно прибули співробітники поліції та СБУ. Працівники правоохоронних органів цілеспрямовано врятували зловмисника, якого варто було б затримати за незаконні дії. Вони дозволили йому безперешкодно залишити місце злочину в балаклаві.

Нацкорпус розцінює цей інцидент як черговий приклад наступу влади на патріотів.

  • Ми вимагаємо справедливості! Винні у антиконституційних діях мають понести відповідальність. Ми не можемо допустити перетворення українських силових структур на новітнє ЧК — НКВД, — повідомив Павло Кальчик.

Про нічні події, які передували акції протесту, детальніше читайте Нічні маски-шоу біля офісу Нацкорпусу на Руській. Операція спецслужб, провокація чи замінування?

У поліції запевняють, що порушень громадського порядку за час мітингу не фіксували. Брали участь в акції протесту орієнтовно 40 осіб. Представник Нацкорпусу зустрівся з начальником головного управління Нацполіції в області Олександром Богомолом та висловив свою позицію щодо подій, які передували мітингу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Val Val

    Навчіть цих недопатріотів писати плакати не суржиком *Сміх*
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up