Нічна пожежа у полі поблизу Білої: згорів гектар території орнітологічного заказника

Нічна пожежа у полі поблизу Білої: згорів гектар території орнітологічного заказника
  • Суха трава у полі поблизу Білої почала горіти 24 березня близько 17.00. На місці, де сталася пожежа, розташований Чистилівський орнітологічний заказник.
  • Ліквідували вогонь аж через чотири години. Попередня причина - підпал. Екологи кажуть, тварини не постраждали.

Пожежа розпочалась вздовж каналу за 20 м. від берега річки Серет. На території пожежі розташований Чистилівський орнітологічний заказник.

- Про дану пожежу надходило багато повідомлень, - каже начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Управління ДСНС в Тернопільській області Сергій Данілін. - Ситуація була складною через те, що не було можливості під'їзду до пожежі та виявлено два осередки загоряння. Виклик зареєстровано о 17.50. До ліквідації залучили один пожежний підрозділ.

За інформацією рятувальників, пожежа охопила один гектар площі. 

Відео дня

Як розповів начальник обласного управління екології Орест Сінгалевич, проблеми із спаленням сухої трави у полях неподалік Білої виникають щороку. Здебільшого через людей, які навмисно підпалюють траву.

- Про пожежу нам повідомили, - каже Орест Сінгалевич. - Це справді територія орнітологічного заказника. Даних про загибель тварин, на щастя, немає. Вони могли втекти від полум'я. Тим більше зараз ще немає виводків птахів, для яких створено заказник, але загалом для екосистеми вплив таких пожеж дуже негативний, повітря забруднене.

Довідка:

 Адміністративну та кримінальну відповідальність нестимуть усі ті, хто у пожежонебезпечний період спалюватимуть стерню, сухі трави на луках, пасовищах, ділянках зі степовою рослинністю, рослинність або її залишки, опале листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках та інших зелених насадженнях а також на газонах у населених пунктах.

На громадян накладатимуть штраф від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 грн. Також до порушників може бути застосована стаття 245 Кримінального Кодексу України, яка передбачає накладення штрафу від 5100 до 8500 грн. або обмеження волі від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up