Партнер рубрики Події

"Ніколи лікарі не жили так, як зараз": тернопільські медики розповіли про свою професію

"Ніколи лікарі не жили так, як зараз": тернопільські медики розповіли про свою професію
  • День лікаря відзначають у  всьому світі 5 жовтня. Це свято засноване в знак подяки і поваги до тих, хто працюють у біли халатах. Сьогодні, як і щодня, кожен із нас, може сказати: "Дякую" тому, хто допомагав у скрутні хвилини життя.
  • Лікарі КНП "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня" привітали колег зі святом та розповіли про те, що найважче у професії, що змінилося на краще та чого вони хочуть найбільше.

Лікар, без сумніву, - одна з найдавніших професій. Недаремно їх колись називали цілителями. Часом, коли ситуація видається безнадійною, саме вони піднімають пацієнтів на ноги, повертають до життя.

Дякуємо за допомогу усім, хто, незважаючи на виклики, які стоять сьогодні, щодня рятують пацієнтів.

Ми поспілкувались із дитячими лікарями та дізналися їхню думку про професію, про найбільші труднощі, із якими доводиться зустрічатися. Своїми мріями вони поділилися із читачами "20 хвилин".

Відео дня

 

Андрій Артимович, директор КНП "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня":

- Прекрасний день сьогодні, аби відзначити роботу всіх тих, хто працюють у медичній сфері. Як бачимо, ідуть кардинальні зміни. І я дуже сподіваюсь, що ці зміни відкриють перед лікарями багато перспектив, а медичні заклади зможуть без перешкод надавати якісну допомогу пацієнтам.

Лікар – це дуже благородна професія, у неї не йдуть просто так. Повірте, ми ніколи ніхто не буде робити зле навмисне. Бувають випадки, коли ми безсилі… Самі від того сумуємо.

Я в медицині з 86-го року, лікарем – з 97-го. За цей час багато побачив, немало пережив. І можу впевнено заявляти – час змінив усе на краще. Ніколи лікарі так не жили, ніколи не мали такої можливості працювати, навчатися, вдосконалюватися, як зараз. Можливість дистанційного навчання та стажування у клініках за кордоном відкрила перед нами двері у вищий світ професії. Хоча, звісно, прагнемо далі, до кращих можливостей.

Хочеться, аби у майбутньому було ще краще. Задля вдосконалення вмінь, задля порятунку дитячих життів. Хочеться, аби і надалі з владою вибудовували конструктивне партнерство, яке буде на користь громадянам.

Дякую своїм колегам за їхню працю, за самопожертву та самовіддачу професії!

 

Володимир Кучма, медичний директор з поліклінічної роботи:

- Я в медичній сфері з 1976-го року. Побачив, як розвивалася медицина в Радянський період, бачу, як тепер. Роботи для лікаря додалося, але і можливості зросли. Обладнання, технічне забезпечення в рази кращі. Лікар має можливість вибудовувати комунікацію з пацієнтом, вчасно підбирати лікування. Хвороби є і лишилися, деякі додалися. Але загалом рівень захворюваності серед пацієнтів знизився. Напевне, це наслідок цивілізації. Наприклад, про гепатит А сьогодні доводиться говорити вкрай рідко. Люди почали стежити за власною гігієною,тому недуга менше передається побутовим шляхом.

На майбутнє хочеться планомірної роботи. Хочеться, щоб як є зараз, зарплату не затримували, і її вистачало хоча б на щось. Я, наприклад, мільйонером бути не хочу (посміхається – прим. авт.). Та найбільше бажання – побороти коронавірус, аби всі ми могли повернутися до звичного життя.

 

Майя Голяк, міський педіатр:

- У медицині – 23 роки, за цей період відбулося чимало трансформацій. Тішить, що відбулася реформа, і нам у Тернополі вдалося зберегти службу педіатрів. Наші спеціалісти – це професіонали своєї справи, вони мають великий досвід роботи. У них є профільна освіта, яку вони здобували багато років. Вони знають, які працювати з дітьми. Отже, підписавши угоди, пацієнти тримали можливість отримувати якісні послуги. Натомість хотілося б, щоб педіатри були і в районах області. Там, на жаль, ситуація гірша.

У Міжнародний день лікаря хочеться побажати усім медичним працівникам здоров'я, віри у себе і в медицину. Хочеться, щоб наша країна була успішною. І лікарів шанували, бо їхня праця є дуже важливою.

 

Редакція "20 хвилин" вітає усіх лікарів із професійним святом! Здоров'я та благ вам та вашим родинам!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up