Партнер рубрики Події

Нова бронзова «зірка» з'явилась у Тернополі неподалік Катедри

Нова бронзова «зірка» з'явилась у Тернополі неподалік Катедри
  • «Зірка» присвячена містам-партнерам, які підтримують Україну у час війни.
  • «20 хвилин» побували на урочистому відкритті «зірки».
  • Більше – читайте і дивіться у нашому фоторепортажі!

На вулиці Гетьмана Сагайдачного о 15 годині 27 липня зібрались десятки тернополян, аби побачити відкриття нової «зірки» на «Алеї зірок», яка вже багато років існує на цій локації. «Зірку» встановили поряд з Архикатедральним Собором Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Відео дня

– Сьогодні Україна на вустах у світу. Її знають, визнають, поважають та підтримують різні держави. А все тому, що Україна бореться, не здається, воює і обов’язково переможе ворога, – зазначила ведуча Олена Лайко. – Кожне українське місто має особливі звичаї. У Тернополі однією з традицій є те, що з нагоди Дня міста, яке відзначають 28 серпня, на вулиці Сагайдачного щороку започатковують «зірку».

Вже 12 років поспіль на алеї закарбовують імена видатних особистостей, які залишили яскравий слід в історії міста. Згодом виникла традиція створення колективних «зірок», присвячених добровольцям, волонтерам, героям АТО, чорнобильцям, «Просвіті» тощо. Це своєрідні «зірки» вдячності цим людям. Останньою, у 2022 році відкрили бронзову «зірку» Захисників і Захисниць України. А цьогоріч у Тернополі вирішили облаштувати нову «зірку» на честь міст-побратимів.

За словами мера міста Сергія Надала, з перших днів повномасштабної війни Тернопіль отримав від іноземних партнерів десятки автомобілів і тонни вантажів для військових і переселенців, які знайшли тут прихисток. Тому ідея відкрити зірку вдячності для благодійників зовсім не випадкова й логічна.

Церемонію відкриття навіть перенесли із традиційного 28 серпня на день раніше і презентували «зірку» 27 серпня. Але для цього є дуже вагома причина. На дійство завітали особливі гості – представники влади з міст Польщі та Естонії.

Це бургомістр з міста Плонськ Анджей Пєтрасік (Польща), перший заступник президента міста Хожув та секретар міської ради міста Єленя-Гура (Польща), а також член виконкому міста Вільянді (Естонія). Посадовці отримали почесний сертифікат на володіння «зіркою».

На завершення заходу оркестр виконав офіційний гімн Європейського Союзу.

Нагадаємо, «Алея зірок» знаходиться на вулиці Гетьмана Сагайдачного в центрі міста.

 

Читайте також:

Зірка Притули, Удіних, Савки, Смика та медиків: у Тернополі на "Алеї зірок" поповнення (ФОТО)

Чи знають тернополяни, хто ті люди, імена яких увіковічені на "Алеї слави" (опитування)

У Тернополі зіркою на алеї вшанують сім'ю художників, шоумена, барда, режисера і медиків

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Misha Ostrovskyy

    Нема де гроші подіти!!!

keyboard_arrow_up