Партнер рубрики Події

Нове рішення суду в справі рейдерського захоплення на Гайовій. Чи повернеться власник на свою територію?

Нове рішення суду в справі рейдерського захоплення на Гайовій. Чи повернеться власник на свою територію?
  • У приватному підприємстві “АМН-Транс”, що розташоване в Тернополі на вул. Гайова, “нові власники” з’явились у грудні 2018-го.
  • Чоловік, який понад сім років володів підприємством,  вже півтора року відстоює свої права у судах. Спочатку  незаконність дій людей, що називають себе "новими власниками", визнав тернопільський суд, а 27 січня законність рішення підтвердив Львівський апеляційний суд.  Але на цьому справа не закінчилась. 

 Історія розпочалась ще наприкінці 2018-го року.

Тоді вулиця Гайова перетворилась на вулицю із американського блокбастеру: люди у масках зі зброєю,  десятки поліцейських у формах, дим з вогнегасників та бунт місцевих активістів. Тернополянин Руслан Дрозд розповідає, що невідомі люди зі зброєю, у камуфляжі просто зайшли на територію його підприємства. Тому він не може вести свою господарську діяльність.

У квітні 2019-го чоловік подав позов до суду про витребування майна, яке належить його фірмі. 

Відео дня

- Позов ми подали у зв'язку з тим, що способом захисту свого права власності на майно є механізм витребування його з чужого незаконного володіння, - каже представник позивача Назар Редьква. - "АМН-Транс" є законним власником майна на підставі всіх документів, які передбачені законом оформлення права власності в Україні. 

 Судова тяганина триває півтора року

"Нові власники" подали зустрічний позов до суду, яким вимагали скасувати право власності на майно, розташоване за адресою Гайова, 44. Суд відмовив у задоволені позову. Проте компанії "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані” подали апеляційну скаргу на це рішення у Львівський апеляційний суд. Там теж у задоволені позову відмовили. Далі ж компанії подали касаційну скаргу на Верховний касаційний суд. Там теж вони отримали відмову.

- 1 червня у Тернопільському Господарському суді було вирішальне засідання у справі, - говорить Назар Редьква. - Власник підприємства Руслан Дрозд подав позов про витребування свого майна в незаконних власник. В січні 2018 року Міністерство Юстиції України скасувало всі незаконні реєстрації майна. які провели невідомі особі. Проте рейдери подали позовні заяви про законність документів. Ці судові справи вони програли. Законний власник майна мав через суд захищати своє право власності, бо невідомі люди і далі продовжували "хазяйнувати" на території. І до сьогодні там знаходяться. 

Відповідно, до рішення суду, підприємство "АМН-транс" має право володіння майном. Тож майно має бути витребуване від фірм, які зараз там знаходяться. Відповідні накази незабаром має видати суд. 

 

Чи повернувся власник у підприємство, яким володів понад 7 років, наразі невідомо. Станом на 2 червня, за нашою інформацією, компанії "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані” відмовлялись покидати територію. 

Адвокат Назар Редьква каже, що у опонентів є можливість подавати апеляцію. Але чи робитимуть вони це, наразі невідомо. Ми намагались зв'язатись із адвокатами компаній "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані”, але на дзвінки вони не відповідають. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Окунь

    Граб награблене
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up