Нові обмеження карантину з 6 квітня: собаку можна вигулювати в парку, а дитину - ні

Нові обмеження карантину з 6 квітня: собаку можна вигулювати в парку, а дитину - ні
  • Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом.
  • Відомий педіатр Комаровський розкритикував Уряд за одне з обмежень.

Для запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд запроваджує більш жорсткі обмежувальні заходи, повідомляє сьогодні, 3 квітня, "Урядовий портал".

Уряд на позачерговому засіданні 2 квітня ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з дооопрацюванням.

Відео дня

Згідно з прийнятими змінами, на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

  • з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
  • з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я тощо.

Постанова набуває чинності після опублікування в офіційному друкованому виданні.

Читайте також На час карантину в Тернополі заборонили працювати ломбардам: усі дозволи і заборони до 24 квітня

До слова, відоми педіатр Євген Комаровський розкритикував уряд через карантин.

Доктор Комаровський жорстко відреагував на рішення уряду посилити карантин і написав свою думку у своєму офіційному Telegram-каналі.

Відомий український педіатр обурився тим, що собаку в парку можна вигулювати, а дитину тепер не можна.

"Наш чудовий і дбайливий уряд вирішив, що "забороняється відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності". Це дуже круто, що вигулювати собаку можна, а дитину ні", - написав Комаровський.

Як відомо, Комаровський неодноразово відзначав, наскільки згубне для імунної системи людини знаходження без свіжого повітря. Заборона прогулянок може дуже серйозно позначитися на імунітеті, який, природно, знизиться.

А як ви ставитеся до нових заборон влади? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ігор Ігорович

    Шо адепти свіжого повітря догралися .
  • бидло російське комаровський пнх

    Срав і сцяв цьому шарлатану комаровському на голову бидло російське піздливе чмо зелене сука через вас люди помирають уроди срані

    Коля reply бидло російське комаровський пнх

    передай привіт тому хто знищив медицину своєю реформою

    Mary Smith reply Коля

    А до реформи в нас, можна подумати, була медицина? Її нормальної в Україні й до реформи не було.  То що треба було все так і залишити і нічого не робити?  Тому слова "знищив медицину реформою" - ні до чого.
  • Mary Smith

    У нас Комаровський що вже вірусологом став? Всюди свого носа пхає. Нехай розкаже це у Італії, Іспанії і інших країнах, де люди вже догулялися в парках і так надихалися свіжим повітрям, що вимирають сотнями щодня. Хто хоче свіжого повітря - хай "гуляє" в себе на балконі хоч цілий день.
  • Коля

    Згідний з Комаровським - короновірус це не зупинить і людство повинно буде перехворіти, але всі перехворіють без свіжого повітря не тільки короновірусом а і більш страшніими хворобами і ускладненями.

    ВолодяУкраїна!!! reply Коля

    Колька коли всі як ти кажеш перехворіють то вже нікого не буде тут не перехворіти треба а вчасно долати для того і зробили карантин щоб люди могли бути здоровими а не перехворіти це знаєш як колись казали пийте риб’ячий жир усі без потреби це є в історії я комаровському зовсім не вірю він нічого не зробив простий прислужник влади на лобі внього написано чому він як лікар не хоче перехворіти тому що помре тому пише усілякі дурниці в совку багато писак як він один з них тому від нього результату нуль звичайний совковий брехун який не врятував жодного життя тому його передачі ні про що!

    Ігор Ігорович reply Коля

    Тобто якщо сидіти місяць дома то всьо капець ...?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up