Новорічний настрій живе в її майстерні: прикраси кременчанки є у домівках по всьому світі

Новорічний настрій живе в її майстерні: прикраси кременчанки є у домівках по всьому світі
  • Майстерня-студія, у якій можна придбати або власноруч створити творчі «викрутаси», уже два роки діє у Кременці.
  • Історію створення власної справи розповіла засновниця Юлія Янчук. 
  • Подивіться на ці власноручстворені ангелики та ведмедики, що можуть прикрасити вашу ялинку. Від цих фото одразу з'являється новорічний настрій.

Ручний розпис тканин, з допомогою якого виходять текстильні іграшки і декор для інтер’єрів з дерева, освоїла кременчанка Юлія Янчук. І навіть більше, жінка перетворила захоплення у власну справу. Тепер її вироби красуються у власній студії, а сама майстриня навчає творчості малюків. 

— Після завершення навчання на відділі образотворчого мистецтва Кременецького педагогічного інституту, почала працювати в техніках художньої графіки, витинанки, декоративного розпису, —  розповідає про початок творчого шляху пані Юлія. 

Немає опису світлини.

Відео дня

У творчості вже 17 років 

Перші свої вироби кременчанка створила ще  у 2005 році. Тоді ж зрозуміла, що саме декорації та рукоділля є покликанням її життя. 

— У 2020-му заснувала студію «Викрутаси», а в 2021 році об’єдналася з чудовою майстринею художнього моделювання Лілією Фурсик у «МАЙСТЕРНЮ ЧУДЕС «ВИКРУТАСИ». У задумі було створювати цікаві подарунки,  втілювати в життя різноманітні мистецькі проєкти, розвивати творчість у місті, де по бруківках старих вуличок вдень гуляють усміхнені кременчани, а вечорами — легенди і казки. Ліля працює над дизайном форми, а я над художнім оформленням, — продовжує жінка.

Зараз у студії навчають малюків малювати та сворювати вироби ручної роботи.

— Наша дитяча художня студія та проводяться різноманітні майстер-класи для дорослих і школярів. Спокійна творча діяльність чергується з гамірними заняттями з дизайну і малювання. Адже саме в дитячих руках пензлик і палітра, який розмальовуватиме майбутнє. А вдома маю свій невеличкий квітковий сад, де ростуть садові кактуси, інжир, гліцинії і безліч квітів. Природа є чудовим засобом відновлення внутрішньої рівноваги і натхнення, — каже жінка. 

Кожна робота з душею

Коли ми запитали пані Юлію яка ж з робіт є її улюбленою, то з посмішкою вона відповіла, що улюблені усі.

— В кожній з них вкладена частинка настрою і думок. Але найближчою є витинанка-графіка «Затишна зима», — каже пані Юлія. — Адже, навіть у найбільші морози і найсильніші заметілі людину зігрівають ліхтарики родинного затишку і шарф внутрішньої гармонії.

У студії, за словами спірозмовниці, уже панує Різдвяний настрій. До свят чимало роботи. Тож часто доводиться працювати в час, коли всі вже давно сплять. А ще на честь тих, хто теж обожнює працювати вночі пані Юлія створила розпис з назвою «Нічні посиденьки».

— До Різдвяних свят працюю над розписом авторських текстильних еко-етно іграшок на ялинку. Це тигрик, ведмедик, ангели, настінний декор для інтер’єрів, — продовжує вона. 

Майстриня розказала як планує прикрасити ялинку в себе вдома. 

—  Обов’язково  це будуть екологічні іграшки, солом’яний ангел на верхівці і поєднання в оздобленні еко і етно, — каже про стиль красуні пані Юля.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up