Партнер рубрики Події

Новорічній ялинці в Тернополі бути: чим прикрашатимуть та коли планують відкриття

Новорічній ялинці в Тернополі бути: чим прикрашатимуть та коли планують відкриття
  • Вперше від початку повномасштабного вторгнення у Тернополі встановлюють новорічну ялинку. Встигнути мають до шостого грудня, аби вже до Дня Святого Миколая у малечі був святковий настрій.
  • Про всі деталі дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Традиційно новорічне дерево встановлюють на Театральному майдані. Тож, вже о 09.00 30 листопада на місці працює великогабаритна техніка та чимало комунальників. Спочатку збирають металевий каркас, згодом додадуть гілки та прикрасять іграшками з гірляндою.

Через ремонти доведеться змістити

За встановлення головного новорічного дерева в місті відповідає комунальне підприємство «Тернопільміськсвітло». Як повідомив журналістам «20 хвилин» директор КП Олег Лехіцький, збирати ялинку мали ще 27 листопада, але довелося відтермінувати.

Відео дня

— У нас завдання – зібрати та прикрасити до 6 грудня, адже за новим церковним календарем саме у цей день відзначатимуть Святого Миколая. Мали встановлювати з 27 листопада, але негода внесла свої корективи. Думаю, ми встигнемо і подаруємо дітям невелике свято, — каже пан Олег.

Також новорічну красуню доведеться трохи змістити ближче до фонтанів. Адже на тому місці, де колись вона стояла, проводяться роботи із влаштуванням водопостачання і це буде заважати.

Кошти не витрачаємо

А як щодо ілюмінацій, іграшок та проведення робіт? Скільки на це коштів витратили з міського бюджету?

— Ілюмінацію використаємо ту, що була чотири роки тому, а за використану електроенергію платитимуть підприємці. За приблизно півтора місяця у попередні роки на електрику витрачали до 8 000 гривень. Частина тогорічних іграшок зіпсувалися, тому вирішили залучити місцеві школи для виготовлення нових патріотичних. До встановлення залучили техніку та працівників нашого комунального підприємства, тож це для них як звичайний робочий день, за який вони і так мали отримати заробітну плату, — розповів Олег Лехіцький.

29 листопада в Українському Домі відбулася виставка робіт учасників новорічного-різдвяного конкурсу у номінації «Найкреативніша ялинкова прикраса». За результатами виставки визначать переможців, роботи яких прикрасять головну ялинку Тернополя.

Долучитись до цього конкурсу могли усі охочі тернополяни, виготовивши новорічні іграшки автентичного та патріотичного спрямування.

— Цьогоріч ми отримали дуже велику кількість робіт, а саме – 260 новорічних прикрас ручної роботи. Усі декоративні вироби дуже цікаві та зроблені власними руками вихованців садочків та шкіл, представників закладів культури. Долучились до створення прикрас і внутрішньо переміщені особи, зокрема, центри «Я-Маріуполь» та «Я-Луганщина», – розповідає начальниця управління культури і мистецтв міської ради Світлана Козелко. – Роботи оцінюватимуть за оригінальність та креативність. Основною умовою конкурсу було те, щоб ялинкова прикраса була розміром не менше 30 см висотою та виготовлена з матеріалів, які матимуть естетичний вигляд при будь-яких погодних умовах.

До слова, триває ще різдвяний конкурс у номінаціях «Різдвяна шопка» та «Вертепна атрибутика». Роботи можна подати до 5 грудня 2023 року в Українському Домі за адресою: 46001, бульвар Тараса Шевченка, 27.

Читайте також:

У Тернополі показали іграшки, які прикрасять головну ялинку міста

Льодянки по 70 гривень, а санчата до 4000: скільки коштують речі для дитячих розваг на снігу

Як змінювалась головна ялинка Тернополя. Дивіться ретро–фото різних років!​​​​​​​

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (89)
  • Pavl Rebrov

    нахуй.
  • Віталій Єлагін

    надала повісити на ту ялинку
  • Олександра Шевчишин

    Одні діти плачуть,ну а інші скачуть
  • Іра Пилипів

    Цікаво --- а за які кошти ця ялинка???

keyboard_arrow_up