Партнер рубрики Події

Обласна дитяча лікарня прийматиме хворих на COVID-19. Чи працює поліклініка та як потрапити на прийом

Обласна дитяча лікарня прийматиме хворих на COVID-19. Чи працює поліклініка та як потрапити на прийом
  • З 13 листопада поліклінічне відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні тимчасово призупинило діяльність з надання високоспеціалізованої третинної амбулаторної допомоги. Це пов’язано з тим, що лікарню включили до переліку закладів, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.
  • В якому режимі працює заклад та куди тепер звертатися пацієнтам – читайте у матеріалі.

Тернопільська обласна дитяча лікарня потрапила до переліку закладів, куди госпіталізовуватимуть хворих з коронавірусною інфекцією. Таке розпорядження надав керівник з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня Максим Степанов у четвер, 12 листопада. З 13 листопада на вході до поліклініки з’явилось повідомлення, що відділення тимчасово призупиняє діяльність з надання третинної амбулаторної допомоги.

Коли відновить роботу поліклініка?

Як пояснила журналісту "20 хвилин" заступниця директора обласної дитячої лікарні Алла Філюк – поліклінічне відділення працює, медики продовжують свою допомогу та приймають пацієнтів.

- Поліклінічне відділення працює, - пояснює Алла Філюк. – Пацієнтів приймаємо тільки з направленням сімейного лікаря і без ознак коронавірусної хвороби. Якщо вам з дитиною потрібно до лікаря у поліклініці – спершу зверніться до сімейного лікаря, який випише електронне направлення. Поліклініка так і працювала раніше, але перекрили вхід, тому що лікарня отримала розпорядження, що ми надаватимемо допомогу хворим з COVID-19.

Відео дня

Вхід до лікарні відчинений. Медики продовжують свою роботу.

Як працюватиме лікарня надалі?

Поки що в лікарні не знають, в якому саме режимі працюватиме заклад. Наразі хворих на коронавірус ще не приймають. Ці питання вирішують. Не визначили в лікарні, і на базі якого відділення розгорнуть ліжка для хворих з коронавірусом. Наразі всі відділення працюють. Не виконують лише планові операції.

- Наша лікарня надає допомогу за всіма напрямками – травми, неврологія, нейрохірургія, щелепно-лицева хірургія, тощо, - каже Алла Філюк. – Наразі не знаємо, що нам чекати. Всі відділення працюють на невідкладну ургентну допомогу. Планові операції не проводимо, оскільки вони відмінені по всій Україні через пандемію.

Щоб знизити ризики поширення коронавірусу, медики закликають по можливості відмовитися від відвідування поліклініки, якщо нагальної потреби для цього немає.

Ми звернулися в управління охорони здоров'я ТОДА, щоб дізнатися, як планують організувати роботу в обласній дитячій лікарні. Наразі ми очікуємо на коментар. Як тільки ми його отримаємо - опублікуємо. 

Яка ситуація в інших закладах?

Загалом у лікарнях Тернополя перебуває 135 хворих на COVID-19.

Найменше хворих у міській дитячій лікарні. Там, станом на ранок 16 листопада, 14 хворих – 10 дітей та 4 дорослих. 6 людей з підозрою на коронавірус.

Керівник дитячої міської лікарні розповів, що місць у лікарні вистачає. У разі необхідності – розгорнуть додаткові місця, тому проблем не буде.

- Ми готові розгорнути близько ста додаткових ліжок, - каже директор лікарні. - Маємо досвід, коли чи не кожного сезону збільшення захворюваності на Грип та ГРВІ, тож ми проводимо такі дії. Цього року також очікуємо наплив пацієнтів, що хворіють на гострі інфекційні захворювання.

У лікарні швидкої допомоги 63 хворих та 7 з підозрою, у лікарні №3 – 30 хворих, у лікарні №2 – 28 пацієнтів з підтвердженим діагнозом та 8 з підозрою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natali Sapsay

    Це правило діє ще з весни .

    Алюсік Алюсік reply Natali Sapsay

    Natali Sapsay нічого подібного на зелені свята,дитині  підпух зуб  ми поїхали в ночі і нам вирвали ніхто і нічого не требував.А за пару днів нам подзвонила наш педіатр і сказала що ми були в контакті.А контакт ми мали з жіночкою яка брала аналіз крові....... На щастя плр тест був негативний.
  • Оксана Томенюк

    Дибілізм.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up