Партнер рубрики Події

Обленерго оновило Графік погодинного відключення електрики на Тернопільщині з 15 по 21 січня

Обленерго оновило Графік погодинного відключення електрики на Тернопільщині з 15 по 21 січня

ВАТ «Тернопільобленерго» опублікували оновлений графік відключення електроенергії в Тернопільській області на наступний тиждень і звертають увагу на необхідності економити електрику.

Графік погодинного відключення електричної енергії  в Тернопільській області на період з 15 по 21 січня 2024 року, повідомили в ВАТ «Тернопільобленерго».

 

Відео дня

Умовні позначки:

  • червоний — вимкнення електроенергії;
  • жовтий — можливе увімкнення електроенергії;
  • зелений — подача електроенергії.

Даний графік розроблено ВАТ «Тернопільобленерго» з метою стабілізації забезпечення електропостачання споживачів Тернопільської області та застосовується для дотримання доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії для Тернопільської області з метою збалансування енергосистеми України.

У разі гострої необхідності, ВАТ «Тернопільобленерго» буде застосовувати вимкнення електропостачання споживачів Тернопільської області і в поза зазначені години вказані у цьому графіку. Також, у разі відсутності потреби, у зазначені години вимкнення електропостачання споживачів не будуть застосовуватися.

Під час повітряної тривоги, працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

Даний графік, зважаючи на технологію процесу з розподілу електричної енергії в межах Тернопільської області, а також на географічне розташування електричних мереж та їхніх електричних з’єднань між собою, не забезпечує рівномірного та циклічного вимкнення всіх споживачів.

Вимкнення, згідно з даним графіком не застосовуватимуть до об’єктів критичної інфраструктури .

Довідка
Дізнатися, до якої групи належить ваше місто, село чи вулиця, можна на сайті Обленерго

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що Обленерго регулярно публікує графіки погодинного вимкнення електрики, але наразі їх не застосовували.

Також Обленерго звертає увагу на необхідності економити електроенергію і пропонує, як це зробити:

  • Зменшіть використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранкові та вечірні години.
  • Не вмикайте одночасно праску, пральну машину, пилосмок та бойлер.
  • Вимикайте світло в приміщеннях, в яких не знаходитеся.
  • Бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: достатньо зменшити освітлення вивісок, вітрин, банерів. Та прибрати, нарешті, новорічні гірлянди.

 

Читайте також:

В «Укренерго» закликали тернополян економити електрику і порівняли споживання з «котом»

Мораторій скасовано. Українцям за борги відключатимуть світло

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • PM

    Для того, щоб люди замерзали в своїх квартирах і недоотримували тепло, за яке платять, міська рада встановила ІТП по всьому бамі і частині східного. Кожна установка має НАСОС, який не працює без електрики, тобто при виключенні світла - не буде тепла!

    Тепер треба порахувати, скільки електроенергії ТРАТИТЬСЯ, для того щоб людям створити дискомфорт.

    На бамі і східному є як мінімум 300 будинків, один насос споживає як мінімум 1 кВт/год. Отже, це 300 кВт щогодини, за добу 7200 кВт витрат електроенергії, і це щодоби, тільки для того, щоб ЛЮДИ ЗАМЕРЗАЛИ!

    Якщо би не було цих злочинних ІТП - була би економія і люди би мали теплі квартири!

    Це що робить міська рада разом з теплокомуненерго - ЦЕ ЗЛОЧИН проти людей!
  • Марія

    Ялинку і освітлення треби вимкнути спочатку! І буде економія

keyboard_arrow_up