Обпечений струмом школяр шкодує, що заліз на вагон

Обпечений струмом школяр шкодує, що заліз на вагон
  • Майже чотири місяці 15-річний тернополянин Антон Шиманьский пробув на лікуванні у медзакладах.
  • З лікарні хлопця виписали два місяці тому. Зараз він вдома і лікується, і навчається. Його перевели на індивідуальне навчання. 
  • Мама Антона пані Галина просить батьків говорити з дітьми про нещасні випадки від високовольтної лінії на залізниці, якими може обернутись до них байдужість до власної безпеки. 

Нагадаємо, Антон Шиманський вижив після удару струмом у 27 тисяч вольт. Нещасний випадок трапився 18 липня близько 17.30 на колії на Новому світі. Так хлопець виглядав після нещасного випадку.

- Син продовжує лікуватись вдома, все це ще довго триватиме, - розповідає мама хлопця. - Ще цього року двічі у санаторій з сірководневими ваннами потрібно буде їхати. Але почуває він себе вже нормально, все позагоювалось. Тільки рубці сильні, то ми зараз працюємо над тим, щоб змешити їх. 16 січня маємо пройти лікувально-консультативну комісію. 

До нещасного випадку Антон займався спортивним плаванням, але повернутись до свого хобі хлопець ще не може. А от з навчанням простіше - вчителі приходять до Антона додому. 

- З ним займаються за спрощеною програмою, тому він багато пропускає. Він ще не закрив перший семестр, то якраз зараз наздоганяє його, - каже пані Галина.  - А потім вже переходитиме в другий семестр. Індивідувальний план навчання він переносить нормально. Але хоче до однокласників, до друзів. Хоча були свята, то трішки відволікся. 

Хотів не селфі, а зістрибнути

Під спілкування журналіста з пані Галиною, Антона поруч з нею не було. Але жінка розповідає, що син шкодує про те, що поліз на той злощасний вагон. 

- Там не в селфі була справа. Вже після лікарні, коли ми почали говорити про те, що трапилось, то з'ясували, що йому просто було цікаво, яка висота і чи зміг він би зістрибнути з того вагону, - каже жінка. - І він не знав, що там проходить високовольтна лінія. Можливо, він і зробив би те фото, якби нічого не трапилось, але це не було його ціллю. 

Про небезпеку потрібно говорити

Як каже мама Антона Шиманського, дитину вдома не прив'яжеш і в місті є багато небезпечних місць. Але батькам потрібно говорити з дітьми про те, що в жодному випадку не потрібно вилазити на вагони. 

- Я би хотіла звернутись до батьків, щоб вони розповіли дітям правду про висовольтну лінію, бо в шкільній програмі про це нічого немає, - каже пані Галина. - Ми з цим познайомились через біду. Тепер моя дитина знає, що це таке і, як може утворитись дуга безконтактно. І знає його клас, бо він розповів однокласникам, які його провідували. І вчитель фізики, яка вчить його зараз вдома, думаю, що теж розповіла. На скільки я знаю, то це уже третій випадок на тому ж самому місці. Ми не перші, але хотілося б, щоб були останніми. 

 Звертались у міську раду

- Мені відповіли, що зобов'язали "Укрзалізницю" обмежити доступ до тих вагонів, які на відстої, - каже Галина Шиманська. - Там дуже легко залізти. Я туди ще не їздила, не дивилась, але результат або вже є, або ще буде. Але я це проконтролюю. 

Жінка звертається і до влади з проханням проконтролювати "Укрзалізницю", щоб там виконали усе, що мають. 

Додзвонитись у відділ охорони праці залізниці нам не вдалось. Минулого разу, у липні 2017 року, працівники казали, що знаки на колії є. Але вони не можуть бути встановлені через кожних пʼять метрів. А на кожній опорі є знак, який вказує на напругу.

- Навіть у сюжеті про цей випадок на одному з телеканалів показували, що є знак, який забороняє ходіння по коліях, - коментували на залізниці. - За це можуть оштрафувати.

Є працівники воєнізованої охорони, які штрафують порушників. Територія там огороджена. Раніше огорожі не було, але в цьому році її встановили. Не зважаючи на це, діти туди все одно йдуть і такі випадки мають місце.

- Навіть без знаків, згідно з правилами безпеки - ходити по коліях та підніматись на вагони заборонено, - наголошують на залізниці. - Ми проводимо роботи по школах, роздаємо листівки з правилами безпеки. Але люди і діти все одно нехтують цими правилами. 

На колії біля "Нового світу" ми побачили знаки "Ходіння по залізничних коліях небезпечне", "Стережись поїзда", а на стовпах намальований знак напруги. А добратись до колій та вагонів досі не так у же й складно. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Він замість селфі думав спригнути з вагона ,а він не думав ,що під час падіння теж можна травмуватися ,і то ще так конкретно травмуватися типу перелом хребта , перелом тазової кістки ну і так далі ,що б призвело б до інвалідності  . Б...ь пацану 15 років ,а він ,і його батьки не в курсах ,що залізниця це зона підвищеної небезпеки  .Цю фразу постійно на вокзалі оголошують . От вічно треба шукати пригоди на свою с......у . Школа теж має розясняти ,а не теорію тільки штовхати . Потрібно розказувати від чого живиться та чи інша техніка , а там тільки дурнуваті задачі вчать по фізиці .
  • Рома Козирь

    Стаття реклама тепер більше полізе на ті вагони!

    Андрій reply Рома Козирь

    де ти тут рекламу побачив?
  • Надія

    Дай Боже здоров'я тій дитині!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up