Партнер рубрики Події

Бізнесмен з Тернополя помстився колишнім партнерам підпалом автівок

Бізнесмен з Тернополя помстився колишнім партнерам підпалом автівок
  • На Тернопільщині судитимуть організовану групу, яку звинувачують у підпалі трьох автівок.
  • На майно організатора підпалів накладено арешт на суму 35 млн грн.  

 

В ході розслідування справи підпалу було встановлено, що організатор злочину таким чином прагнув помститись своїм колишнім бізнес-партнерам.

Про це розповідають у Тернопільській обласній прокуратурі.

Обвинувачений мав з потерпілими спільний готельний бізнес у Тернополі. Щось вони там між собою не поділили, і між чоловіками виникли розбіжності у підприємницьких питаннях.

Відео дня

Ображений вирішив, що зможе вплинути на хід справ, завдавши шкоди майну своїх колишніх партнерів. Для скоєння злочину він залучив двох виконавців і пособника. Такою організованою групою протягом вересня - грудня 2022 року умисно вчинено підпали елітних автомобілів марки Mercedes-Benz E220D, BMW X5 та Mercedes-Benz GLA 250, що належать потерпілим та їх близькому оточенню.

На майно організатора підпалів накладено арешт на суму 35 млн грн з метою подальшого відшкодування завданих збитків.

По цій справі вже завершено досудове розслідування. Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно організованої групи з 4 осіб, які умисно знищили майно колишніх бізнес-партнерів. У разі визнання судом вини зловмисників, вони відповідатимуть за частиною 3 статті 27, частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 194, частиною 1 статті 263, частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Довідка:
Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна
Частина 2. Те саме діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки.
Покарання: позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.
Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу .
Покарання: позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Стаття 307. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів
2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини.
Покарання: позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Отже, у разі доведення вини порушників на них чекає далеко не один рік за гратами. Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що ображений жител Бучача сидітиме за ґратами за публічні заклики до державного перевороту. Судитимуть і голову сільради, яка роками незаконно виплачувала зарплату своєму сину з державного бюджету.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up