Обшуки в міськраді через земельні “мутки”. Є й інші версії

Обшуки в міськраді через земельні “мутки”. Є й інші версії
  • Імовірно, мова йде про порушення під час передачі міськрадою земельних ділянок міста у приватну власність інвесторам.
  • Це політзамовлення на “Свободу”, каже міський голова.

  • Користувачі в соцмережах мають свої версії. За однією припускають, що це помста Авакова за блокування "Свободою" суду по Насірову

З самого ранку 17 березня в міській раді київські правоохоронці проводять слідчі дії. Цю новину найбільше обговорюють тернополяни в соцмережах та на сайті 20 хвилин, вислювлюючи свої версії.

У Facebook з приводу обшуків у міськраді розгорнулася гостра полеміка між користувачами. Зокрема, про те, що обшуки стосуються земельних справ, повідомив на своїй сторінці голова земельної комісії Андрій Шкула.

Відео дня

Існує й інша версія, мовляв це помста Авакова за блокування "Свободою" суду по Насірову. А ще за те, що вони самотужки заблокували торгівлю з окупованими територіями. Про це жартома написав у своїй сторінці на Facebook автомайданівець Ігор Василів.

Також, обшуки в мерії пов'язують із ранішніми обшуками в квартирі підприємця Гуди. Мовляв, він має причетність до земельних махінацій тернопільскої міськради.

Свою версію озвучує і міський голова Сергій Надал.

  • Київська поліція, зокрема управління по боротьбі з економічною злочинністю, проводить слідчооперативні дії по дуже старій справі, яка тягнеться ще з 2015 року, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Приїхали ті ж оперативники, які працювали і у 2015 році. Київські правоохоронці з самого ранку наробили лишнього шуму в місті. Ми б без зайвих проблем пред'явили їм усі необхідні документи.

 

На думку міського голови це політзамовлення на “Свободу”, оскільки подібні дії відбуваються у Івано-Форанківську, де вже два місяці переслідують міського голову і всю міську раду.

[Відео ІНТБ]

Міський голова також зробив допис на своїй сторінці у  Facebook.

Адвокат міського голови Олександр Рукавець зазначив, що київські правоохоронці не хотіли впускати його у мерію, а це пряме порушення чинного законодавства. Оскільки обшуки проводять без надання юридичної допомоги тій стороні, яку обшукують.

Імовірно, що йдеться про кримінальне провадження, відкрите столичними правоохоронцями у 2015 році. Згідно з "Єдиним державним реєстром судових рішень" у його рамках Головне слідче управління Національної поліції України проводить досудове розслідування за фактом зловживання у період 2013-2015 років своїм службовим становищем службовими особами Тернопільської міської ради та комунальних підприємств "Підприємство матеріально-технічного забезпечення", "Масив", "Тернопільбудінвестзамовник", КЖЕМ "Сонячне" під час передачі останнім земельних ділянок територіальної громади міста у постійне користування і оренду з метою подальшої їх розтрати в порушення вимог земельного, містобудівного та іншого законодавства у приватну власність інвесторів.

У справі йдеться про те, що службові особи Тернопільської міської ради фактично передали приватним юридичним особам право володіння та користування земельними ділянками, правокористувачами яких є комунальні підприємства, а також створили умови для безкоштовного набуття права власності на земельні ділянки на території м. Тернополя, чим спричинило тяжкі наслідки. 

Вони зловживали своїм службовим становищем, усупереч чинному законодавству, у тому числі приписам частини 2 ст. 124 Земельного кодексу України щодо передачі в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній та комунальній власності за результатами проведення конкурсних торгів, шляхом укладання удаваних (з прихованням дійсних намірів) договорів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Oleksandr Dubodiel

    Для нас хороших, здається, відродили авторитарну державу. І кожен хто "розкриє рота" не там або не в тому місці зможе легко опинитися в СІЗО. А тоді, вже "згідно закону", буде мати право захищатися в суді. Питання лише в тому, скільки є грошей на адвоката. Бо він сьогодні вже "золотий".
  • Олег Кубіцький

    При чому тут насіров до Тернополя!?
  • Олег Кубіцький

    Настя з курорту уже повернулася!?
  • Олег Кубіцький

    Ще нехай пригадають йому порушення прав людини і завдання людям важких тілесних ушкодженнь у зимовий період!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up