Партнер рубрики Події

Одні гарні та доглянуті, інші – занедбані: як виглядають парки Тернополя

Одні гарні та доглянуті, інші – занедбані: як виглядають парки Тернополя

Тернопільські парки завжди вражали місцевих жителів та туристів своєю доглянутістю та чистотою. Та чи всі вони є такими? Як насправді виглядають всі парки Тернополя, цікавилися «20 хвилин».

Найпопулярнішими парками в Тернополі є «Топільче» та парк ім. Т. Шевченка, адже вони знаходяться в центральній частині міста. Тому тут навіть в будній день дуже багато людей. А от одним з найбільших у Файному місті є парк Національного Відродження, розташований він між житловими масивами «Східний» та «Сонячний».

Є в Тернополі і менші – «Здоров'я» та «Старий» парк.

В «Топільче» поки без працюючих фонтанів

Наймолодший парк Тернополя «Топільче» виглядає доволі доглянутим, але вже зі сторони Надставної церкви помітно, що сходи до парку потребують принаймні косметичного ремонту.

Відео дня

Видно, що за рослинністю в гідропарку слідкують, та вже підійшовши до середини «Топільче», можна побачити осушені фонтани, які також потребують ремонту. Одним з плюсів парку є наявність спортивних та дитячих майданчиків, а також велика кількість лавок.

Водойми в «Топільче» очищували в липні цього року, тому вода в них виглядає хоч і не прозорою, але принаймні без намулу та бруду.

У парку Національного Відродження головною розвагою стали не атракціони, а фонтан

 Парк Національного Відродження є доволі великим, його площа 55 гектарів, але виглядає він доглянутим та чистим. Одною з його родзинок є атракціони та, зокрема, оглядове колесо. Вони хоч і виглядають дещо застарілими, проте функціонально справні, тому тут дуже багато малечі з батьками.

Та не тільки атракціони стали улюбленою забавкою дітей. В сонячну та спекотну погоду малеча збирається біля фонтанів.

Окрім того, біля одного з символів парку – літака, вже доробляють сходи, які скоро введуть в експлуатацію.

«Старий» парк – занедбаний та потребує принаймні прибирання

«Старий» парк є дійсно найстарішим парком у Тернополі, він в місті з'явився ще в 19 столітті. З позитивного тут лишень військова техніка, біля якої збирається багато дітлахів, та й біля неї дуже багато сміття, видно, що його не прибирають тижнями.

В парку стежки з ямками та вибоїнами, а біля них нескошена трава. Лише незначна частина парку викладена бруківкою, а сходи, що ведуть до «Вічного вогню» давно потребують реставрації. Та й сам постамент також вже починає розвалюватися, а «вічний вогонь» тут давно не горить.

Проте в парку є нові дитячий та спортивний майданчики.

В парку ім. Тараса Шевченка водоймам фонтани поки не допомагають

В парку ім. Тараса Шевченка налічується найбільше в Тернополі різноманітних фонтанів, аж чотири. Окрім відомих всім «Каскаду» та комплексу  аераційних фонтанів, також є «Спогад», що на озері «Чайка» та фонтан «Життя» на головній алеї парку. Всі вони працюють. Щоправда, у фонтані «Життя» вода має непривабливий зеленуватий колір.

Аераційні фонтани не допомагають від неприємного запаху та озеленіння води в Ставі та озері «Чайка».

Парк ім. Тараса Шевченка виглядає чистим та доглянутим. Навіть в будній день в ньому багато людей, особливо з дітьми.

Парк «Здоров'я» малолюдний, але доглянутий

 Саме парк «Здоров'я» є одним з небагатьох місць у Тернополі, де люди можуть прийти та посмажити шашлики, адже тут для цього відведено спеціальне місце, а також є мангали, якими можна користуватися безкоштовно.

В «Здоров'я» людей дещо менше, порівняно з іншими парками. Тут є дитячий та спортивний майданчики. А також саме тут тернополяни полюбляють гуляти зі своїми домашніми улюбленцями.

А в якому парку ви полюбляєте проводити свій час? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Оксана Жулицька

    Парки гарні, чисті, але замало туалетів, лавок і фонарів, а в парку Топільче треба поновити дитячі качелі і тваринки докупити, а ще ставок почистити
  • Бодя Олегович

    В нашому місті гарно лише там, де центр і туристи шляються.А вийдіть метрів триста в будь-яку сторону від центру міста і побачете смт.
  • Yuriy Hrytsyshyn

    Щось зробіть з Воронами в Старому парку, обсирають все і всіх там, чомусь цьогоріч їх там дуже багато стало...

    Іван Тлумацький reply Yuriy Hrytsyshyn

    Yuriy Hrytsyshyn можна їх половити і позашивати ср*ку))
    Пока до виборів думаю щось Тай зроблять)))

    Іван Барський reply Yuriy Hrytsyshyn

    Yuriy Hrytsyshyn вихід один,треба подати на сесію щоб спиляти дерева і збудувати масив для  ветеранів ато, і проблема зникне😆

    Mykola Halushchak reply Yuriy Hrytsyshyn

    Yuriy Hrytsyshyn  І добре роблять... 👍
  • ВолодяУкраїна!!!

    Я Вельме перепрошую але старий парк потрібно привести до ладу і фонтанчик з квітами там би не помішав!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up