Партнер рубрики Події

Одружились на річницю і мають одну мрію на двох. На Тернопільщині побрались переселенці з Харківщини

Одружились на річницю і мають одну мрію на двох. На Тернопільщині побрались переселенці з Харківщини

Анна та Олександр переїхали до Новосілки з Чугуєва, що на Харківщині. Побратись вирішили саме у день, коли два роки тому почали жити цивільним шлюбом. Зовсім не так планували своє весілля, але, кажуть щасливі молодята, — "Головне, що ми разом".

У Новосілці 24 травня з’явилась нова сім’я. Якщо на Харківщині планували весілля із білою сукнею і вельоном, на Тернопільщині одягли вишиванки. Омріяну подорож та медовий місяць доведеться відкласти до перемоги. Найголовніше, щоб в Україні настав мир і Бог подарував синочка. 

Немає перепон для кохання і для тих, хто хоче по житті йти разом. На Тернопільщині, у с. Новосілка, 24 травня одружились молоді люди, які приїхали до нас із Харківщини.

28-річна Анна Адардасова й 40-річний Олександр Фаворов – із Чугуєва. Віднині обоє носять прізвище Фаворові. Молодята познайомились випадково, хоча проживали метрів 700 один від одного. Згодом зустрічались, і 24 травня два роки тому почалось їхнє нове життя, — у цивільному шлюбі. І саме в цей день вони вирішили побратись.

— Вони приїхали до нас в село із Чугуєва, що на Харківщині, утікали від війни, і вже два місяці проживають у школі, — поділився колишній староста Новосілки Андрій Хрущ. — Дуже гарні молоді люди. Що треба допомагати – вони одні з перших. І в толоку прибирати, і біля школи білити — вони всюди. Ми всі бажаємо їм довгих та щасливих років життя разом. І, звичайно, діток.

Відео дня

«Головне, що ми разом, і щасливі!»

Святкуватимуть таку подію молодята у місцевому кафе. Святкові столи готували самостійно. Одружувались – у національному строї.

— Ми й планували цьогоріч одружитись, хоча весілля мало бути зовсім іншим, — поділився наречений Олександр. — Але це ж не найголовніше, правда? Головне, що ми разом, і щасливі. Ще й в оточенні таких файних, привітних і гарних людей.

Аня до війни працювала вчителькою біології. Саша — на виробництві фірми АТБ. Коли бойові дії в Чугуєві активізувались, молоді люди разом із родичами вирішили переїжджати, аби зберегти свої життя.

— Так, поки що, слава Богу, наші будинки відносно цілі стоять. В мене дім посікло, дах пробило, а сам будинок цілий, тому решта — дріб’язок. Будинок Аніних батьків теж відносно цілий, тому ми маємо куди повертатись, коли все закінчиться, — поділився із нами Сашко. — Між нашими домами, між іншим, метрів 700. Ми проживаємо в одному районі, а познайомились через спільну знайому. Вона зараз наша кума.

Шлюб, випробуваний війною

За плечима молодят вже чимало. Деякий час вони зустрічались, потім два роки проживали цивільним шлюбом. Зараз разом проходять випробування війною і тим, що їхнє життя вже ніколи не буде таким, як раніше.

— Нас приїхало у Новосілку 16 осіб, ми з Анею, моя мама, дружинині батьки та молодший брат, куми і родичі, — поділився Сашко. — Але, на жаль, в Чугуєві теж залишилось чимало близьких людей. Тому ми вирішили, коли Україна переможе і повернемось в рідне місто, обов’язково відсвяткуємо весілля ще раз — вже з ними.

Аня зовсім по-іншому уявляла своє весілля — у білій сукні і з вельоном. У них вдома молодята одружуються лише так. Проте, коли приїхали на Тернопільщину і заговорили про весілля, вирішили, що одягнуть саме українські вишиванки. Кажуть, цього найбільше потребували їхні душі, поранені війною.

— І українських традицій дотримались, а, крім того, це дуже гарно, — поділились молодята. — Коли ми побрались і вийшли на двір, нас на вулицях зупиняли абсолютно незнайомі люди, вітали, фотографувались. Це так приємно…

Омріяна подорож та медовий місяць обов’язково буде — потім, після нашої перемоги, переконують молодята. Головне, щоб було те, чого їм бажали на весіллі — здоров’я, щастя і мирного неба. А вони ще мають одну спільну мрію на двох: аби у їхній родині з’явився синочок. Проте, якщо й буде донечка, молодята переконують, що не засмутяться, бо головне, щоб Бог подарував здорову дитину.

Редакція «20 хвилин» щиро вітає молодят з одруженням та бажає міцної родини, любові, чимшвидшої перемоги і здійснення тієї мрії — однієї на двох! Гірко молодій парі!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Кушнір

    Удачі!!!

keyboard_arrow_up