Партнер рубрики Події

"Він вже говорить, жартує і "керує"". Як почувається Олександр Башта після коми

"Він вже говорить, жартує і "керує"". Як почувається Олександр Башта після коми
  • "Нам його дуже бракує. Але ми сприймаємо це, як Сашину відпустку. Він відпочине і повернеться в стрій", – кажуть друзі.
  • Побратими надіються, що Олександр Башта швидко оговтається після інсульту. «Він борець», - пригадують вони, як депутат облради майже без свідомості їхав у «швидкій», самотужки тримаючись за ручку.

Вийшов з коми минулого тижня. Говорить, «керує» і жартує на повну.

Так коротко говорять друзі і побратими про теперішній стан депутата облради Олександра Башти.

Нагадаємо, на початку вересня «20 хвилин» стало відомо, що Олександр Башта у комі після інсульту. Тоді лікарі боролись за його життя. Детальніше читайте «Дай Бог, щоб Баштин характер переміг його діагноз» - лікарі борються за життя Олександра Башти.

Відео дня

Зараз уже триває процес одужання, кажуть побратими. Як для успішного лікування, так і для реабілітації потрібен час.

- Він дуже довго і серйозно працював, Сашко переймався проблемами багатьох, усе тримав в голові і не давав собі відпочинку, - каже депутат міськради Наталія Турецька. – Зараз він потребує спокою. Нам його дуже бракує, але ми пробуємо сприймати все, як його відпустку. Він відпочине і повернеться в стрій. А ми маємо почекати, поки він відпочине.

Прийшов до тями Олександр Башта минулого тижня. Динаміка була позитивною, і всі сподівались на його швидке оговтання. Коли він відкрив очі і сказав перші слова – це стало приємним сюрпризом до багатьох. Побратими пригадують, як у перші хвилини при тямі син Олександра Башти – також Олександр, - намагався пожартувати над батьком. Мовляв, ти давай, швидше одужуй, бо я вже випив всю твою колекцію пива. На що старший Башта розсміявся і приправив все міцним словечком.

- Хочеться, щоб все було добре. Позитивна динаміка - із дня на день, - каже Наталія Турецька. – Проте він швидко втомлюється, часто засинає. Йому треба спокій – тому, щоб ви розуміли, гучними і великими компаніями з торбою фруктів до нього не ходимо. Ми вірили, що Баштин дух переможе діагноз.

Олександр Башта говорить, що функції організму потихеньку відновлюються. У перші дні, коли виводили з коми, той намагався бути активним та висмикував системи.

Друзі весь час хотіли допомогти коштами, адже лікування – не з дешевих. Проте за час перебування Олександра Башти в лікарні, допомагали й абсолютно незнайомі люди.

Довідка

Хто хоче долучитись фінансово до одужання та реабілітації Олександра Башти, кошти можна переказувати на картковий рахунок ПриватБанку його дружини Ірини: 5168 7427 2285 1858.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 з 1 першого травня на водіїв чекають значні зміни в ПДР 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up