Партнер рубрики Події

Олександр Богомол став радником у ОВА та розповів «20 хвилин», чим тепер займатиметься

Олександр Богомол став радником у ОВА та розповів «20 хвилин», чим тепер займатиметься
Фото з архіву Олександра Богомола
  • З 15 вересня екскерівник обласної поліції Тернопільщини — на посаді радника патронатної служби у Тернопільській військовій адміністрації. Про це він особисто повідомив редакцію «20 хвилин» та розповів деталі. 
  • Як ми з'ясували в процесі розмови, з лав Національної поліції Олександр Богомол звільнився. Чому? Читайте. 

 

Олександр Богомол на фото разом з головами територіальних громад у військовій адміністрації 15 вересня. Після того інтернетом «поповзли» різні чутки. Та, як дізналися журналісти «20 хвилин», саме з цього числа він — уже офіційно на посаді радника патронатної служби. А за місяць до того, 15 серпня, звільнився з лав Національної поліції України та вийшов на пенсію.

Нагадаємо, що 10 червня поточного року Олександр Богомол залишив крісло начальника обласної поліції. Після цього наказом Голови Національної поліції, погоджений з Міністром внутрішніх справ України, його перевели на посаду радника Голови Національної поліції України.

Чому пішов з поліції?

Ми запитали, чому головний поліцейський Тернопільщини вирішив піти на пенсію. На що той відповів: «Це було моїм особистим бажанням. Я мусив це зробити, зважаючи на сімейні обставини. Маю трьох неповнолітніх і трьох повнолітніх дітей, їх потрібно ставити на ноги. Пов'язувати професійну діяльність у столиці та сімейні справи в Тернополі, як переконався, проблематично для мене. Я маю вислугу років в правоохоронних органах — 29 років, тому скористався своїм правом вийти на пенсію».

Відео дня

До слова, пан Богомол пробув на посаді начальника поліції понад 8 років. Пройшов шлях від слідчого Тернопільського міськвідділу до заступника начальника слідчого управління. Генерал поліції третього рангу. Чи не сумуватиме за роботою у правоохоронних органах? 

— Усьому є свій початок і свій кінець. Є час розкидати каміння, а є час його збирати. На такій посаді, яку я займав, фізично не можна бути більше п'яти років. Адже потрібні сили, терпіння і натхнення, аби виконувати свої обов'язки. Я старався викладатися на всі 100 відсотків і навіть більше, працювати згідно із законом та своєю совістю. І якщо держава бачила в мені потенціал та користь від моєї роботи, мені приємно, що то цінували. Це й відповідь тим, чому я був керівником поліції стільки часу, — говорить він.

А от роботу з правоохоронними органами генерал не припинить. Адже його нова посада дотична до роботи поліції.

Чим тепер буде займатися

— По-суті, як радник, буду займатися координацією та взаємодією правоохоронних структур і громад області. Посада не є політичною. Я є компетентним у питанні діяльності тих структур, з якими працював багато років. Крім того, можу бути корисним для забезпечення кращої обороноздатності області та забезпечення правопорядку, особливо у час повномасштабної війни, — розповідає.

Попри те, що вже на пенсії, часу на себе зараз недостатньо, зізнається співрозмовник. Адже під час війни ми всі маємо об'єднувати зусилля, щоб перемогти ворога. А хобі… потім. Хіба що — варто підтримувати гарну фізичну форму та дбати про здоров'я. Бо без нього нічого не зробиш.  

— Зараз буду часто їздити по громадах, спілкуватись із людьми, виступатиму комунікатором. Робота відповідальна. Але я до цього готовий. Давати поради із власного досвіду керівництву ОВА чи організовувати координацію з правоохоронними структурами — це не про чіткі вказівки і контроль. Але якщо вони професійні, то, вважаю, і будуть корисними для нашого краю, — завершує пан Богомол.

Пообіцяв тримати нас у курсі справ та готовий ділитися результатами із читачами «20 хвилин».
 

Читайте також:

Богомол написав рапорт на звільнення з посади очільника поліції Тернопільщини. Деталі

 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Katarzyna Rutko

    Покійна мати з с.Потуторів.Кременецького р-ну , говорив в на тв що мама подарувала в Березовиці хату., ткачиха,  ....брехун , злодій, Інночка має квартиру в Франції.. і багато чого цікавого....простий злодій..

    .!!!!!.
  • Katarzyna Rutko

    Це основний бандит області.За ним плаче тюрма. В Франції є квартира.Мама яка родом з с .Побутові, тканини,  подарувала хату...чмо не варте доброго слова.І потрібно все зробити щоб позбавити пенсії якої він не заслужив.
  • Віка Віка

    з лав Національної поліції Олександр Богомол звільнився тому що нікому не потрібен там, за місяць перед звільненням бігав по медчастині по гражданці та рішав собі інвалідність, офрмив в пенсійному фонді ВЕЛИЧЕЗНУ пенсію, та пішов не тепле місце в ОВА на зарплату, яку ми будемо йому платити (з наших податків). Як на мене Богомол завжди намагався бути порядним на людях, про те для області нічого хорошого по факту не зробив, до нього постійно в кабінет бігав Стьопа Барна, там були свої шури мури. А от в обласному управлінні Богомол навіть корупціонера Ляховича не зміг вигнати, допустив перетворення відділу по внутрішній безпеці в організовану злочинну групу, яка заробляла гроші як хотіла, звичайно мені відомо, що прямого керівництва він на них не мав, але невже не бачив, що там твориться?! невже не міг в Києві кому потрібно натякнути  ... звичайно усе міг, просто не хотів, а може був у долі ...

    Віка Віка reply Віка Віка

    Також пан Богомол закривав очі на всі оборудки з незаконним будівництвом та виділенням земельних ділянок наши любимим мером Надалом
  • Wolodymir Gryvas

    З таким стажом в міліції і поліції на передок там давай консультації, незабудь  взяти  лисого.

keyboard_arrow_up