Партнер рубрики Події

Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції

Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції
  • Вища рада правосуддя не виявила порушень у діях судді, який перевищив швидкість, а потім наїхав на ногу патрульному. А от другого — звільнили та засудили
  • У мережі з'явилось відео, на якому зафіксований конфлікт

Про деталі скандальної події ми розповідали в публікації Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили

Відео опублікували на сторінці Автомайдан в Facebook.

Відео дня

Якщо описувати події коротко, 31 вересня 2023 року суддю Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича.Ковганича зупинила патрульна поліція через перевищення швидкості. Суддя за кермом Mercedes-Benz їхав зі швидкістю 110 кілометрів на годину по дорозі у селі Смиківці Тернопільської області, де швидкість автомобіля не має перевищувати 50 кілометрів на годину.

Після дискусії та погроз з боку судді, Ковганич відмовився слухати правоохоронців, рушив з місця та наїхав на ногу поліцейському. 

Правоохоронці почали переслідувати автомобіль Ковганича та у результаті зупинили його. Через невиконання вимог поліції та втечу з місця подій судді повідомили, що він затриманий. Ковганич добровільно вийшов з машини та протягнув руки для накладення кайданок й, попри те, що Ковганич не був згоден з перевищенням швидкості, він наполягав, щоб його доставили у відділення поліції. За словами Ковганича, таким чином судді було б легше довести незаконність дій поліцейських.

Вища рада правосуддя не притягнула до відповідальності суддю, який перевищив швидкість, втік від поліцейських та намагався використати свій статус судді, щоб уникнути покарання. Доповідач у цій справі просив звільнити суддю, але жоден член Дисциплінарної палати, який розглядав цю справу, не побачив у діях судді порушення. На противагу цьому, поліцейського, який зупинив суддю, звільнили з посади і засудили до трьох років іспитового терміну.

Детальніше про суд над поліцейським читайте в матеріалі Судили патрульного, який біля Смиківців одягнув кайданки на суддю.

Читайте також:

Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили

У Тернополі нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

У Тернополі за неправильне паркування масово штрафують водіїв: у порушників евакуюють авт

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up