Партнер рубрики Події

Останній дзвоник у школах Тернополя (оновлене)

Останній дзвоник у школах Тернополя (оновлене)

Останній дзвоник пролунав сьогодні, 25 травня у тернопільських школах. Випускники прощаються зі своїми школами та вчителями. А молодші школярі з вже з нетерпінням чекають літніх канікул.  

Журналісти «20 хвилин» сьогодні побували у школах у різних мікрорайонах міста. У одних школах дзвоник починався о 9-й ранку, у інших - пізніше.

Як проходило свято, дивіться у нашому фоторепортажі. А також шукайте своїх дітей на фото. Інформація буде оновлюватися.

43 випускники у школі №5

Свято "Останнього дзвоника" у спеціалізованій школі I-III ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов розпочали о 9.00. Традиційно спершу класні керівники зі своїми випускниками. У цій школі два випускних класи - 43 учні. Учні одного випускного класу на останній дзвоник одягнули білі кросівки, дівчатка були в спідницях у клітинку. А у іншому класі в класичних темно-синіх спідницях та на підборах. 

Відео дня

- У нас в цьому році вісім випускників є претендентами на нагородження золотою медаллю та двоє учнів - претенденти на срібну медаль, - каже заступник директора школи з навчально-виховної роботи Тетяна Андрющенко. 

Співали та танцювали на святі й талановиті учні школи. Першокласники тішаться своєму першому останньому дзвонику. У цей день радість переповнює й інших учнів. А от у випускників попереду ще кілька ЗНО.  

Під час останнього дзвоника нагородили й переможницю конкурсу на кращого класного керівника від корпорації "RIA Медіа" Ірину Савельєву. Вона отримала путівку  для 2-ох в тур Будапешт-Відень, а для свого класу - плазмовий телевізор. У школі гордяться таким досягненням вчительки і кажуть, що перемогою в такому конкурсі ще більше заявили про себе на все місто та область. 

 

Протестували проти закриття школи

Дарували випускникам горнята

В Українській гімназії ім. Франа останній дзвоник майже класичний: урочиста лінійка, виступи, привітання, нагородження. Але все ж заклад відрізняється від звичних шкіл. Аби зробити свято особливим та незабутнім, для випускників, молодші школярі з першого гімназійного класу (ровесники пятикласників) подарували всім учням сьомих гімназійних класів (ровесники 11-класників) горнятка з написом "Доля посміхається сміливим". Випускникам такі презенти та нагадування сподобались.

Школа №4

 

Школа №8

Школа №11

Випускники в 15-й школі до танцю готувалися кілька місяців

Свято останнього дзвоника у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15 розпочиналось у 9.30. Цьогоріч в цій школі один клас випускників. Всі одинадцятикласниці були одягнуті в класичну темно-синю шкільну форму, а хлопці були в білих сорочках з метеликами. Традиційно свято розпочиналось з того, що випускники разом з класним керівником пройшли колоною під вишитими рушниками. Дітей благословив священик. Потім талановиті учні школи виконували пісні та танцювали. Наприкінці урочистої лінійки випускники заспівали пісню і танцювали танець, на підготовку якого, як кажуть одинадцятикласники у них пішло декілька місяців. Випускники кажуть, що буду сумувати за своєю школою, друзями та вчителями.

Школа №21

Із піснями, танцями, подарунками, грамотами завершили навчальний рік у Тернопільській школі №21. Випускники тепер готуватимуться до змін у своєму майбутньому, а решту класів — до змін у школі. 

- Звісно, що цей день  залишиться назавжди для нас  особливим, - каже випускниця Ірина —. А відчуття двоякі. Бо ми покидаємо школу, і з однієї сторони — ми раді, що тепер стали дорослішими, але з іншої — хочеться просто плакати. І я впевнена, що такі хвилювання сьогодні має кожен випускник. А далі нас чекає здача ЗНО, вступ. Я, наприклад, налаштована на вступ рішуче. Мій виш — наш педагогічний, хоча є і інші варіанти, але хочеться залишититсь у рідному місті.

Про хвилювання говорить і випускниця 11-А класу Оксана Горбін. Дівчина також збирається вступати у Тернопільський педагогічний, утім — хвилювання з приводу вступу будуть в інші дні, а сьогодні вона хоче натішитись святом. 

Утім, зміни очікують не тільки на випускників школи №21, а й усіх інших учнів школи. Адже, нагадаємо, цьогоріч  депутати як на обласному рівні, так і на міському, ухвалили рішення про об'єднання Тернопільської школи №21 із обласною експериментальною школою мистецтв ім. Герети. Як працівники, так і батьки останньої, нагадаємо, були проти такого задуму влади. А що думають про об'єднання батьки учнів школи №21, ми і поцікавились у них під час лінійки. 

- Воно то на краще, бо нашу школу не дуже то і фінансують, - каже Ольга Гавришко. - Школа маленька, самі справляються. Але  шкода дітей із школи мистецтв: для тих дітей буде велика  травма. А для нас, то, може, і краще. Тільки хочемо, щоби наші вчителі нікуди не йшли і колектив зберігся.

Схожої думки про реорганізацію і пані Оксана, мама учня молодшої школи. Жінка вважає, що перед учнями їхньої школи можуть відкритись нові можливості у мистецькому плані.

- А мені здається, що не треба було об'єднувати, - каже бабуся одного із учнів Ганна Теодорівна. - Та школа  - мистецтв, і хай вона  такою і залишалась би.  Бо можна з'єднувати дві школи мистецтв, але не середню школу із мистецькою.

Втім, більшість батьків, з якими ми спілкувались, таки очікують позитиву для їхніх діток від об'єднання.

Про  деякі грядущі зміни розповів і колишній випускник школи, а нині — заступник міського голови Леонід Бицюра. 

- Сьогодні я займаюсь програмою модернізації вашої школи, - каже він. - І дуже хочу, щоб наша школа  стала відремонтованою, сучасною, із майданчикими, з модернізованим теплопостачанням, освітленням. І хочу вас всіх порадувати -  школа №21 є  №1 в проекті Європейського банку реконструкції  та розвитку, який ми виграли. Йдеться про заміну системи вентиляції, вікон, дверей, ремонт даху, каналізації і так далі — ці побутові речі, які мають бути в школі. Сподіваюсь, що 2019 рік ми вже будемо зустрічати по-іншому. 
 

 

Школа №29

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    І питається для чого вся ця показушність з всякими театралізованим шоу , з усіма тими формами радянського союзу ,якщо це вже покоління 2000 - х років вони навіть того совка не бачили ,а форму радянського взірця вдівають це просто п........ц всьому . Чесно скажу я задоволений ,що я злиняв з школи після 9 класу ,і мені не прийшлось бути маріонеткою вчителів ,і проходити всі ті б.......і ритуали для випускників 11-х класів .
  • Shevchuk Roman

  • тойво

    знайшлося декілька яким все щось не так.

    Igor Kogut reply тойво

    Вам УСЕ сподобалося? То - насолоджуйтеся! Це ж Ваше майбутнє!

    тойво reply Igor Kogut

    так усе.
  • Igor Kogut

    Який гидкий треш!!! Совєцькі діти? А де ці піонерські зашморги? Яка стидоба! Тернопіль імені барни?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up