Пам'ятнику Майстру Йоді в Тернополі бути: збирають кошти і вже відомо місце встановлення

Пам'ятнику Майстру Йоді в Тернополі бути: збирають кошти і вже відомо місце  встановлення
  • У Тернополі планують встановити пам'ятник героєві "Зоряних війн" Майстру Йоді. Обговорюють це питання ще з минулого року. 
  • На встановлення потрібно вісім тисяч доларів. Дві тисячі у ініціаторів вже є. Відомо й місце встановлення. 

Петицію про встановлення пам'ятника тернополянин Сергій Кутузов створив ще 6 березня 2018 року. Нагадаємо, петиція звучала так: "Одним з переможців проектів громадського бюджету у 2017 року став "Пам'ятник вчителю". Оскільки проекту даного пам'ятнику досі немає, пропоную встановити в Тернополі пам'ятник всесвітньо відомому вчителю - Майстру Йоді".

У прес-службі Тернопільської міської ради кажуть, що встановлення пам’ятника Йоді – це громадська ініціатива. Петиція щодо встановлення пам’ятника Йоді розглядалася на засіданні виконавчого комітету, проте рішення, щодо цього питання прийнято не було. Тому автор петиції разом із однодумцями вирішили самостійно зібрати кошти на пам'ятник і реалізувати проект. 

- Ми вирішили зробити сучаснішим та відійти від цих радянських традицій з незрозумілими пам'ятниками. Якщо вже пам'ятник вчителю - то хай це буде сучасний пам'ятник, - каже керівник проекту Сергій Кутузов. - Зараз ця ідея живе як проект, який організовує "Тернопільський ІТ Кластер". До підтримки долучилась і компанія, де я працюю.

Відео дня

Суть цього проекту, за словами чоловік, в тому, щоб зробити місто не таким дерев'яним, а яскравішим і більш-привабливим для туристів і для самих мешканців. Збір коштів для реалізації проекту розпочали 4 травня у день Star Wars. 

- Дуже важливий момент - це те, що наш пам'ятник не коштує мільйон гривень, як пам'ятник вчителю, який зараз встановлюють біля третьої школи, - говорить Сергій Кутузов. -  Зараз вже оплатили завдатки на роботи. Решту коштів буде потрібно, коли вже будемо платити за саме встановлення. Нам обіцяють, що ці гроші будуть давати люди, які мали до цього долучитися. Окрім того, ми відкрили рахунок для збору коштів до якого можуть долучитись усі небайдужі. Люди самі цікавляться тим, щоб перерахувати кошти, стати частинкою цього проекту. 

Після встановлення монументу 10% зібраних коштів, організатори проекту обіцяють перерахувати  в Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр.

Пам'ятник матиме 1, 1 метр висоти. Його встановлять на постаменті заввишки півметра.

- Ми орієнтовно вже знаємо місце встановлення, проте детально вказати його ми ще не можемо, - продовжує пан Кутузов. - Можу сказати, що це буде буквально за сто метрів від Театрального майдану. Зону біля пам'ятника ми маємо також облагородити, встановити там лавочку. 

Охочі долучитися до реалізації проекту можуть допомогти фінансово. Перерахувати кошти можна за реквізитами - http://bit.ly/2IZo3y9

Читайте такожІдея з пам'ятником Майстру Йоді у Тернополі викликала хвилю фотожаб у мережі

Опитування

Потрібен пам'ятник Майстру Йоді в Тернополі?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Роман

    Не розумію, чому підписанти петиції не скидаються? Тільки п'ять чоловік здали гроші.
  • Руслан Купріюк

    Люди які хочуть встановить цей пам'ятник приховують за "хорошими" намірами свої підлі та погані цілі. Я це заявляю оскільки я організував та заснував  тернопільський ІТ кластер, і тому можу говорити правду про цих людей - вони опортуністи. Будь-який договір підписаний з тернопільськими ІТшніками не вартує тієї бумаги на якому він з ними підписаний. Є так звана "Бархата книга" це родовід старих російських дворянських родів, і у цій книзі є прізвище КУТУЗОВ. Це дуже пихаті і дуже мутні люди. Тому вони та їхні ініціативам позбавлені суспільної довіри, особливо у час неоголошеної війни з росією. Якщо ви хочете позитивного майбутнього для себе та своїх дітей - тримайтеся від цих людей якнайдалі.
  • Іван

    Дурість
  • Надалі говнюк

    Дебілізм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up