Будівництво "Вуличної академії" в парку відновили. Активісти збираються йти до суду

Будівництво "Вуличної академії" в парку відновили.  Активісти збираються йти до суду
  • Будівництво соціально-спортивного центру "Вулична академія" в парку "Національного Відродження" відновили. Чергова акція протесту "Врятуй парк" відбулася 12 квітня. 
  • Активісти кажуть, що будуть проводити акції протесту доти, доки будівельні роботи не припинять. І вже з наступного тижня вони планують подати позовну заяву до суду.

- Наші активісти щодня приходять і перевіряють, чи не йде будівництво, а зараз знову активно почали проводити роботи. Навіть виникла ймовірність, що приїде машина і буде заливатися бетон, - каже учасник ініціативної групи з протидії будівництва у парку “Національного Відродження” Олег Синовець. - Взагалі роботи тут не мають права проводити тому, що не дотримано жодних  правил техніки безпеки. Парк – це легені міста і ми не дозволимо тут будівництво. В даний час пишемо позовну заяву і з наступного тижня плануємо подати її до суду. Необхідні кошти для того, щоб звернутися до суду, ми вже зібрали.

Виявилося, що це будівництво протизаконно під'єднали до електромережі, а також тут незаконно встановили камери спостереження. Активісти зазначають, що наступна акція протесту відбудеться на Театральному майдані 17 квітня, о 19 годині.
Нагадаємо, попередню акцію протесту "Врятуй парк" провели 5 квітня. За результатами акції -  земельні роботи тоді припинили, робітники залишили місце будівництва. Як виявилося, ненадовго. 

Історія із будівництвом тягнеться уже кілька років. Так, у 2014 році на ділянці у парку захотіли побудувати екоготель із заладом громадського харчування, люди не дали - влада  нібито покаялась. Через  два роки, у 2016 році, виявилося, що будуватимуть соціально-спортивний центр “Вулична академія” для спортивної організації. Але у документах йшлось про будівництво того ж таки готелю із закладом громадського харчування. Громадськість піднялась —  роботи у 2017 призупинили, документи підправили. У квітні 2018 - роботи знову відновили. 

Відео дня


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Василь

    Треба діяти якомога швидше! Зараз все загородили листами бляхи, щоби не було видно що відбувається всередині. Поставили декілька камер по периметру. Незаконну забудову охороняє фірма Максима в к-сті близько 6-8чол.

    Володимир reply Василь

    Всі спірні будови охороняє максима, і ринок на Володимира Великого, і Березіль, і купу других незаконних будівництв, Аякже, коли Ромко Кришталовський треться коло Надала і К., то чого і собі не хапнути, і брату Володьці (власник Максими) не дати вкрасти і добряче заробити? А земелька записується на всяких лохів, типу Міська Гумена (шмат землі коло Орнави), і вони не при справах в разі чого...Смерть загарбникам...

    Розорвать Лопнуть reply Василь

    Треба гуртуватися. І діяти більш радикально. Бо поки ті всі судові тяганини, поки що буде, то там вже все побудують... (((

    Serhii Ryzhenko reply Розорвать Лопнуть

    Аналогічна ситіація з Березолем, там скоро вже фундамент буде....
  • Діонісій

    вчора проїзджав поруч з парком, не був там майже рік часу, парк виглядає як посадка придорожня, нагадує якусь будову, а не парк. особливо церковники там відхапали круто.
  • Герасимчук Ростислав

    Підтримую акцію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up