Парламент не зміг скасувати переведення годинників. Як вам таке рішення ради? (ОПИТУВАННЯ)

Парламент не зміг скасувати переведення годинників. Як вам таке рішення ради? (ОПИТУВАННЯ)

Законопроєкт переглянуть.

Верховна Рада не змогла скасувати переведення годинників у нашій країні. Парламент відправив на повторне друге читання відповідний законопроект №4201 про обчислення часу в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

За таке рішення проголосувало мінімально необхідну кількість парламентаріїв — 226. За прийняття закону в другому читанні проголосували 212 депутатів.

Відео дня

Документ пропонував визначити, що на території України обчислення часу відбувається за київським часом, який є єдиним для усієї території, і не здійснюється сезонний перехід часу; київський час застосовується для усіх правовідносин, що виникають на території України.

"Розпорядок роботи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ і організацій усіх форм власності визначається і встановлюється за київським часом", - йдеться у тексті проекту закону.

Раніше в профільному комітеті звертали увагу, що якщо закон набере чинності до останньої неділі березня, то Україна не буде переходити на літній час.

Відзначимо, що нардеп від фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович поставив на підтвердження кілька правок, які передбачали, що цей закон набере чинності на наступний день після опублікування. Ці правки вже врахував профільний комітет, але в сесійній залі їх не підтримали.

Після цього і виникла пропозиція відправити закон на повторне друге читання.

Нагадаємо, вчора профільний комітет рекомендував у цілому схвалити цей закон.

За основу Рада прийняла його на початку березня. На початку тижня парламент планував остаточно скасувати переведення годинників вже на цьому тижні.

Як вам рішення народних обранців? Хотіли б забути про літній і зимовий час? 

Чи потрібно в Україні відмінити переведення годинників? Проголосуйте у нашому опитуванні.

Опитування

Чи потрібно відмінити переведення годинників в Україні?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталья Наталья

    Вони працюють
  • Ludmila Gumenjuk

    Ні. Переведення годинника наближає нас до природнього сонячного часу.
  • Читач25

    ННеправильно вживати поняття,,зимовий час‘‘.Україна знаходиться в другому часовому поясі і живе за сонячним часом 30 меридіану(київським часом).Вже багато років ми,як і інші європейські країни,запроваджували в останню неділю березня літній час.А в останню неділю жовтня скасовували цей літній час і знову жили за своїм поясним часом(а не зимовим).Я вважаю,що не потрібно запроваджувати літній час.
  • Марія Мария

    Так.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up