Партнер рубрики Події

"Перестаньте нищити Тернопіль" : жителі міста вимагають припинити незаконне будівництво

"Перестаньте нищити Тернопіль" : жителі міста  вимагають припинити незаконне будівництво

Проти незаконної забудови на вулиці Живова, 26 та Слівенській, 11 виступили мешканці цих будинків. Вони прийшли на засідання сесії міської ради, що відбувається 6 вересня. Люди вимагають припинити свавілля і знищення зелених насаджень у місті. 

Жителі вулиць Слівенської та Живова закликають чиновників припинити нищити Тернопіль. Із плакатами з таким написом вони прийшли до міської ради.

Мешканці будинку на вулиці Живовій, 26 виступають проти привласнення прибудинкової території (зі сторони вулиці Живова) та відведення земель у приватну власність під спорудження МАФів та інших сторонніх забудов від вікнами їхніх осель.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- 6 червня міська рада виділила безкоштовно землю під приватні гаражі. Смішно, правда? Власники гаражів переоформляють призначення земельних ділянок та збираються зводити там МАФи. Ми, члени громади проти цього. Адже це призводить до вирубки зелених насаджень.  - каже один із мешканців будинку пан Степан.

А на вулиці Слівенській, поблизу будинку №11 зрізають зелений бузковий гай, який довгі роки був рекреаційною зоною для тернополян. 

- Чотири роки тому ми зверталися до міського голови, аби забудовник обрав іншу земельну ділянку, рівноцінну цій. Пан Надал ніби зрозумів нас, і ми заспокоїлися. Чекали озеленення, створення паркової зони. Ми самотужки організовували толоки. Ми неодноразово писали, просили міську раду нам допомогти з облаштуванням території. Однак ніякої підтримки не отримали. Гуляємо собі біля будинків, а тут такі зарослі, утворився притон для нарко- та алкозалежних. Звісно, ми схвильовані. Ми хочемо, щоб тут був сквер, присвячений людям, які загинули за нашу країну, - розповідає мешканка будинку Жанна Кійко.

Тернополяни запевняють, що попри письмове звернення забудовник таки отримав документи для початку робіт. А вони сподівалися, що на Слівенській буде сквер, а не чергова будова.

Люди зібрали підписи та будуть і надалі звертатися у міську раду, до забудовника, до архітекторів, і в столицю також. Адже, кажуть, не можна весь Тернопіль взяти і забудувати.  

Міський голова Сергій Надал на сесії міської ради у присутності людей та журналістів пообіцяв, що ніякого будівництва ні в одному, ні в іншому випадку не буде.  

Чи призупинять свої наміри забудовники та що вони думають з цього приводу - читайте згодом, новина доповнюється

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Serj Sinkiv

    ТЕРНОПІЛЬ-В БЕТОН (с.надал)
  • V

    Всі новобудови побудовані за час правління лисого злочинця падаля - є незаконні, і повинні бути знесені, рано чи пізно! В першу чергу нова багатоповерхівка в парку нац. Відродження!
  • Ната

    Надал  ще  той обіщун,  як  він  відмовиться від  купюр, половина  забудов незаконна
  • Ната

    Надал  ще  той обіщун,  як  він  відмовиться від  купюр, половина  забудов незаконна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up