Перетворила її життя на рабство: 15-річна дівчина з Нікополя втекла у Тернопіль від мами

Перетворила її життя на рабство: 15-річна дівчина з Нікополя втекла у Тернопіль від мами

Історія 15-річної дівчинки вразила навіть найдосвідченіших поліцейських. Дитина розповіла, що втекла не з дому, а з рабства, у яке перетворила її життя рідна мати. 

Дитина 22 червня пішла з дому ще рано-вранці і не повернулася, телефоном повідомила правоохоронців мама дівчинки.

Правоохоронці відпрацьовували різні версії, згодом стало відомо, що вона на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя і разом з собакою подалася туди.

Уже наступного дня тернопільські правоохоронці близько десятої години ранку очікували на прибуття потяга із Запоріжжя, де дійсно перебувала розшукувана.

Відео дня

Зі слів неповнолітньої, у свої 15 років вона прибирала, прала, готувала, опікувалася молодшою на чотири роки сестрою. В той час, як мати безпробудно пиячила і морила їх голодом.

Поліцейські помістили дівчинку до тимчасового притулку, а її собаку, якого вона називала найкращим другом, - віддали під опіку кінологам, пообіцявши, що обов’язково повернуть.

Добу 15-річна нікопольчанка провела у Тернополі, поки за нею не приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровщини.

-Дитина розумна, добра, комунікабельна, проте категорично не хотіла повертатися додому. Каже, там вона - за рабиню, - розповів правоохоронець Євген Тарасов. – Свою втечу вона планувала: аби мати гроші на квиток – ходила по сусідах підробляла, і то в час, коли матері або вдома не було, або вона нетвереза спала. Єдина можливість вільно вийти з подвір’я, аби не накликати на себе гнів, – прогулянки з собакою. Близько шостої години ранку 22 червня дитина пішла начебто вигуляти свого чотирилапого друга, і одразу кинулася шукати можливість поїхати з міста. Близько тринадцятої години дівчинка сіла в поїзд до Тернополя.

Мати зателефонувала до поліції і повідомила про зникнення дочки лише ввечері, проте, правоохоронці впевнені, не через те, що хвилювалася, а тому, що не було кому обід та вечерю приготувати.

-Ми дізналися, що в дівчини є старша повнолітня сестра, сконтактували з нею і домовилися, що вона на деякий час забере її до себе, - каже Євген Тарасов. – Родиною уже займаємося не тільки ми, а й соціальні служби, адже там підростає ще одна неповнолітня дівчинка. Раніше інформації про умови проживання цих дітей та про ставлення матері  до них – до нас не надходило, повідомили в поліції Тернопільської області.

  •  209 (!) дітей, за даними поліції, утекли з дому у 2021 році. На щастя, всіх знайшли і повернули в родини.
     
  • Зазвичай, 90% зниклих дітей знаходяться в першу добу пошуку.
     
  • Найбільш поширеним періодом, коли дитина вирішує втекти з дому, є вік 10-15 років.

Читайте також: Чому діти тікають з дому і як ми, батьки, можемо це змінити?

Що робити коли зникла дитина? Алгоритм дій для батьків

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Хорсова

    Це недобросовiсна робота наших соцслужб
  • Aleksandra Koltsowa

    А що з тією 4річною сестрою?
  • Ajvego Dikardios

    мало віриться, зараз діти брехливі навіть проти своїх батьків брешуть
  • Галя Радецька

    Від добра не тікають

keyboard_arrow_up