Що робити коли зникла дитина? Алгоритм дій для батьків

Що робити коли зникла дитина? Алгоритм дій для батьків
  • Зазвичай, 90% зниклих дітей знаходяться в першу добу пошуку, тому в цій ситуації важливо діяти одразу в перші години після зникнення.
  • Алгоритм дій для батьків, що робити, коли ваша дитина зникла.

Найперше, що потрібно зробити - це спробувати заспокоїтися та не панікувати, адже це лише погіршить ситуацію. В цьому випадку важлива кожна хвилина, тому варто діяти швидко.

Що робити, коли зникла дитина у громадському місці

Якщо дитина зникла у громадському місці, зокрема в торговому центрі, на ринку, вокзалі чи в аеропорту, то батьки повинні:

Відео дня
  • негайно зверніться до адміністрації;
  • повідомте всі прикмети дитини, у що вона була одягнена;
  • потрібно оголосити про зникнення дитини по гучномовцю;
  • перевірте виходи, входи, туалети, автостоянки та склади.

Окрім того, ледь не щодня діти, а особливо підлітки, тікають з дому, і перелякані батьки метушаться по місту, не знаючи, що робити і де їх шукати. Тому після того, як знайдете дитину, з’ясуйте причини, чому вона так зробила. Можливо, у вашій сім’ї є серйозні проблеми, які варто вирішити, щоб така ситуація не повторилася.

Якщо дитина зникла з дому

  • огляньте всі її речі (чи взяла вона з собою комплект одягу, ґаджети, гроші тощо);
  • пошукайте особистий щоденник, перевірте сторінки у соцмережах, можливо, там знайдете необхідну інформацію;
  • пригадайте, чи були якісь підозрілі телефонні дзвінки чи розмови;
  • розпитайте сусідів. Може, вони бачили дитину, або людей, які приходили до вас додому, чи чули якісь звуки з вашої квартири.

Якнайшвидше зверніться у поліцію. Подайте заяву до відділення або зателефонуйте за номером 102.

Як шукати дитину, яка зникла

Одразу телефонуйте 102.

Попросіть родичів, друзів, знайомих, волонтерів міста допомогти в розшуку.

Якщо дитина зникла поза межами міста, до пошуків треба підключати працівників лісгоспу, МНС, кінологів із собаками.

  • Зателефонуйте усім друзям та знайомим дитини.
  • Зателефонуйте у довідку лікарень, залізничних та автовокзалів.
  • Повідомте про зникнення дитини в школу, садок, гуртки, які вона відвідувала. Запитайте, чи не говорила дитина комусь про те, що хоче втекти, чи не приходив до неї хтось підозрілий.
  • Розклейте оголошення про зникнення з фотографією, прикметами дитини та своїми контактами.
  • Розмістіть такі оголошення на спеціалізованих пошукових сайтах, у соцмережах.
  • Зверніться у місцеві ЗМІ. Надайте фотографію та інформацію про дитину.

Що робити після того, як знайшли дитину

Наголошуємо, що ні в якому разі не можна сварити її. Малеча сама може бути налякана. Тому заспокойтеся, а вже потім поговоріть про те, що сталося.

Також час від час обговорюйте з дитиною, що робити, якщо вона загубиться: як їй діяти і до кого звертатися. Поясніть, як поводитися з незнайомцями. У дитини має бути готовий алгоритм дій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up